Lars Larsens sidste ønske er blevet opfyldt
Familien vil stadig eje størstedelen af Jysk, men også Lars Larsens fond vil få en ejerandel af milliardforetagnet.
Hos Jysk har man besluttet at lave en række ændringer i Lars Larsens JYSK Fond. Lars Larsens enke, Kristine Brunsborg, træder ud af bestyrelsen for fonden, mens datteren Mette Brunsborg indtræder som nyt bestyrelsesmedlem. Ligeledes indtræder sønnen Jacob Brunsborg som ny næstformand.
– Jeg ser det som helt naturligt, at Mette nu overtager min plads i bestyrelsen, og jeg er glad for, at begge mine børn kan føre arbejdet med fonden videre, lyder det i en pressemeddelelse fra Kristine Brunsborg.
Men dette er faktisk ikke den største ændring, derimod ligger det fast, at Lars Larsens JYSK Fond skal eje én procent af Lars Larsen Group, ligesom fonden får en stemmeandel på én procent, mens de resterende 99 procent af såvel ejerskab som stemmer kommer til at ligge hos familien.
– Det har hele tiden været afgørende, at Lars Larsen Group inklusiv JYSK skal fortsætte som en stærk, familieejet virksomhed. Samtidig er jeg glad for, at vi nu har første eksempel på, at Lars Larsens JYSK Fond kan gøre en positiv forskel ved at støtte et vigtigt projekt, siger Jacob Brunsborg i pressemeddelelsen.
Den første butik Jysk-butik åbnede i Danmark i 1979, og i dag har kæden over 2.800 butikker og 23.000 medarbejdere i 52 lande. I Tyskland og Østrig hedder butikkerne Dänisches Bettenlager – i resten af verden JYSK. JYSK er ejet af familien bag Lars Larsen Group, der står bag en række virksomheder med en samlet omsætning på 31,6 milliarder DKK. JYSKs omsætning er på 26,636 milliarder DKK.
Skal vokse sig stor
Tilbage i 2017 blev fonden endelig godkendt af Erhvervsstyrelsens fondsafdeling. Og her var Lars Larsen klar i mælet omkring, hvad fonden skulle bruges til.
– Fonden begynder jo grundlæggende fra nul, så på nuværende tidspunkt er der ikke en masse midler at dele ud af. Vi forventer imidlertid, at fonden i løbet af en årrække kan opbygge en solid formue, da den jo får del i overskuddet i Lars Larsen Group, sagde Lars Larsen dengang til Berlingske.
Dengang kom det frem, at pengene skulle bruges til større projekter på en lang række områder. Her var nogle af hovedpunkterne handicapidræt, udvikling af golfsporten, Læger Uden Grænser og SOS Børnebyerne, skriver avisen.