Skip to main content

Laura Drasbæk: -Kan godt provokere mig

Skuespiller Laura Drasbæk har ikke altid let ved at forene sig med sin rolle som Marianne i TV 2's krimiserie "Sommerdahl", fordi deres liv er så forskellige

Efter at Laura Drasbæks børn er blevet voksne, foretrækker hun at leve et mere spontant liv, hvor hun er fri til at bestemme over sin egen tid, eksempelvis ved ikke at skulle komme hjem til et bestemt klokkeslæt.

Hun lever ifølge sig selv mere et ungdomsliv nu, end hun gjorde for 15 år siden.

Og det liv er langt fra den rolle, som hun har i krimiserien "Sommerdahl", hvor hun spiller chefkriminalteknikeren Marianne Sommerdahl, der har fundet sammen med politimanden Flemming Torp.

- Jeg har et mere spontant voksenliv, hvorimod Marianne Sommerdahl er mere etableret i sit voksenliv - især i fjerde sæson af "Sommerdahl".

- Derfor kan hun godt provokere mig lidt, fordi jeg ikke kan spejle mig i hende lige så meget, som jeg har kunnet i de første sæsoner, fortæller Laura Drasbæk.

Fandt sammen med eks-kæreste

Sidste år fandt skuespilleren sammen med sin tidligere kæreste Lasse Spang Olsen, som hun dannede par med fra 2013 til 2018, efter at de havde mødt hinanden under indspilningerne til filmen "Den gode strømer" fra 2004, og som Lasse Spang Olsen instruerede.

De forblev venner efter deres brud, og det førte til, at de på ny blev forelskede i hinanden.

Men til forskel fra dengang, bor de ikke sammen i dag.

I "Sommerdahl" spiller Laura Drasbæk chefkriminalteknikeren Marianne Sommerdahl (t.v.), som danner par med politimanden Flemming Torp (t.h.).
I "Sommerdahl" spiller Laura Drasbæk chefkriminalteknikeren Marianne Sommerdahl (t.v.), som danner par med politimanden Flemming Torp (t.h.).Henrik Petit/TV 2/Free

Meget forskelligt

Laura Drasbæk beskriver sit og Lasses kærlighedsforhold som meget forskelligt fra det liv, som Marianne Sommerdahl og Flemming Torp har sammen i krimiserien.

- Det er anderledes på den måde, at Lasse og jeg lever mere frit. Vi er begge meget optagede af vores arbejde, så vi er rigtig gode til at tage det lidt, som det kommer og være spontane.

- Jeg har eksempelvis ikke lavet aftensmad i halvanden uge, fordi Lasse og jeg ofte spiser ude, siger skuespilleren.

Kæmpe lidt ekstra

Derfor har hun også måttet kæmpe lidt ekstra i fjerde sæson af "Sommerdahl" for at forstå, hvorfor Marianne Sommerdahl lever på den måde, hun gør, i serien.

- Jeg kan relatere mindre og mindre til hende og der, hvor hun er i sit liv i fjerde sæson, fordi der går lidt mere husmor i den.

- Det kan jeg godt synes, er lidt irriterende, men jeg prøver at favne hende og forstå, hvorfor hun pludselig sætter sig så fast, fortæller Laura Drasbæk, som selv trives i den impulsive og umiddelbare måde at leve på.

Skuespiller Laura Drasbæk har sin egen keramikforretning i København, som hun passer, når hun ikke har travlt med at optage "Sommerdahl". (Arkivfoto).
Skuespiller Laura Drasbæk har sin egen keramikforretning i København, som hun passer, når hun ikke har travlt med at optage "Sommerdahl". (Arkivfoto).Philip Davali/Ritzau Scanpix

Har egen forretning

Det gør det nemlig også muligt for hende at have sin egen keramikforretning, som hun dedikerer sig til ud over skuespillerfaget.

- Lige for tiden tager keramikken meget af min tid, fordi jeg bare kan blive ved og ved, når jeg først er i gang, fortæller Laura Drasbæk.

Hun begyndte at lave keramik på et tidspunkt, da hun stod uden arbejde, og hun endte med at elske det. Men det har ikke fået hende til at blive keramiker på fuld tid.

- Jeg elsker keramik lige så meget som skuespil, men det ene kan ikke erstatte det andet.

- Når jeg laver keramik, får jeg mulighed for fordybelse, og når jeg optager, får jeg dækket mit sociale behov, fortæller skuespilleren, som ud over at lave keramik også er i gang med at optage femte sæson af "Sommerdahl".

I løbet af "Sommerdahls" fire sæsoner oplever Laura Drasbæk, at rollen som Marianne minder mindre og mindre om hendes eget liv.
I løbet af "Sommerdahls" fire sæsoner oplever Laura Drasbæk, at rollen som Marianne minder mindre og mindre om hendes eget liv.Henrik Petit/TV 2/Free

"Sommerdahl" kan ses på TV 2 Charlie hver søndag, hvor Laura Drasbæk spiller rollen som Marianne Sommerdahl. Derudover kan serien streames på TV 2 Play.

Del din kommentar