Skip to main content

Laver film om søns kræftsygdom

Seks år efter at instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis' søn blev ramt af leukæmi, har hun nu lavet en personlig dokumentar, som følger hele sygdomsforløbet

Anne-Grethe Bjarup Riis fik sin debut som instruktør i den historiske film "Hvidsten Gruppen". Hun arbejder også som skuespiller og har medvirket i flere danske spillefilm som Lars von Triers dogmefilm "Idioterne" fra 1998. (Arkivfoto)
Anne-Grethe Bjarup Riis fik sin debut som instruktør i den historiske film "Hvidsten Gruppen". Hun arbejder også som skuespiller og har medvirket i flere danske spillefilm som Lars von Triers dogmefilm "Idioterne" fra 1998. (Arkivfoto)Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

At ens barn bliver ramt af alvorlig sygdom, er nok på listen over de værste ting, man kan forestille sig, når man bliver forælder.

Netop det skete for seks år siden for instruktør og skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis, da hendes på det tidspunkt otteårige søn, Gilbert, fik konstateret leukæmi.

Den i dag 14-årige Gilbert er nu helt rask, og Anne-Grethe Bjarup Riis har nu færdiggjort en dokumentar med navnet "Til Gilbert fra mor", som er baseret på optagelser, hun lavede af sønnen gennem kræftforløbet.

Insisterede på at optage

Hun insisterede nemlig på at optage gennem hele sygdomsforløbet, så Gilbert en dag kunne se tilbage på den periode i sit liv.

Hun var dengang ikke sikker på, om offentligheden også skulle se med. Men nu hvor sønnen er rask, ønsker hun altså at give et indblik i familiens fælles livskrise.

I dokumentaren følger man sønnens 2,5 år lange forløb med op- og nedture. Et kræftforløb, som flere gange var tæt på at tage livet af den unge dreng.

Kommer tæt på

I den personlige dokumentar kommer man tæt på den nærmeste familie og ser, hvordan de også er påvirket af sygdommen.

I 2020 udkom Anne-Grethe Bjarup Riis med bogen "I Guds Rige", som også omhandlede sønnens sygdom.

Dokumentaren får premiere på DR1 og DRTV søndag den 19. september klokken 20.

Del din kommentar