Legendarisk skuespiller pensionerer sig selv

81-årige Robert Redford er færdig med at spille skuespil, siger han

I en alder af 81 lægger Robert Redford skuespillet på hylden. (Foto: Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

En af de helt tunge drenge i Hollywood, skuespillerlegenden Robert Redford fortæller, at han trækker sig tilbage efter 60 år som skuespiller.

Dermed bliver hans kommende film The Old Man & the Gun hans sidste foran kameraet.

Det fortæller den 81-årige skuespiller i et interview med Entertainment Weekly.

– Man skal aldrig sige aldrig, men jeg er kommet frem til, at det nok er slut for mig, når det kommer til skuespil, og at jeg skal være pensionist. Det har været mit liv siden jeg var 21 år gammel. Nu tænker jeg, at nok må være nok, og jeg stopper med noget opløftende og positivt, siger Robert Redford.

Lang og anmelderrost karriere

Robert Redford kendes nok især fra sin rolle i filmen Butch Cassidy and the Sundance Kid fra 1969, hvor han spillede over for Paul Newman i den ene af filmens to titelroller.

Derudover er han især kendt for klassiske film som Sidste stik og Alle præsidentens mænd. I 1980 vandt han tilmed en Oscar på den anden side af kameraet, da han for sin film Ordinary People: En helt almindelig familie vandt Oscar-statuetten for bedste instruktør.

I 2002 blev Robert Redford tildelt en æres-Oscar.

Derudover er Redford også medstifter af filmfestivalen Sundance Festival, der er verdens største festival for uafhængige film.

Powered by Labrador CMS