Lisbet Dahl afslører nyt om hjerteproblem

Den 78-årige revyskuespiller er ved godt mod efter en utæt hjerteklap, der udløste åndenød under Tivolirevyen

Udgivet Opdateret

Vejrtrækningsproblemer og åndenød forårsaget af en utæt hjerteklap, som Lisbet Dahl fik indopereret en kunstig en af i 2008 samtidig med en bypassoperation, holder hende ude af Tivolirevyen.

Det er ikke sikkert, at hun bliver klar igen inden sidste forestilling den 14. juli.

Det oplyser den 78-årige revyveteran selv i et interview med Her og Nu.

Ked af at svigte

- Jeg har det som sådan fint. Jeg går tur med min hund og handler selv ind. Jeg må bare ikke blive forpustet. Jeg skal bare tage den med ro. Og det kan man jo ikke, når man er på scenen. Jeg er så frygtelig ked af at måtte svigte mine kammerater, siger hun til ugebladet.

Sygevikar

Skuespilleren Lone Rødbroe er blevet hastet ind som sygevikar. Derudover består holdet på scenen af Thomas Eje, Rikke Bilde, Rikke Buch Bendtsen, Mikkel Becker Hilgart og kapelmester James Price.

Lisbet Dahl nåede at spille en håndfuld forestillinger, inden hun blev sygemeldt.

Hun mødte også ind i Tivoli, den dag hun måtte trække sig. Hun mærkede, at noget var galt og blev tilset af en sygeplejerske. Sygeplejersken ringede med det samme til alarmcentralen, som straks sendte en ambulance.

Hjerteklappen skal måske skiftes

Situationen ramte meget uventet og meget hurtigt. Men Lisbet Dahl er ikke sådan til at forskrække, siger hun videre i interviewet med Her og Nu.

- Nu går jeg til undersøgelser, så de kan finde ud af om hjerteklappen skal skiftes, eller det kan klares på en anden måde. Jeg ved ikke noget konkret endnu. Det gør lægerne heller ikke. Så jeg må vente på, at lægerne finder ud af, hvad de vil gøre, siger hun til ugebladet.

Ud over at gå på scenen er Lisbet Dahl også Tivolirevyens instruktør og kunstneriske leder.

Også sygemeldt tidligere

Inden Lisbet Dahl sidste år påtog sig opgaven at genrejse Tivolirevyen, var hun fra 1985 til 2022 instruktør og kunstnerisk leder i Cirkusrevyen, hvor hun også gik på scenen.

Kort før premieren på sin sidste sæson i 2022 blev hun sygemeldt grundet følger af coronavirus.

Året før - i 2021 - havde Lisbet Dahl ligeledes en sygeperiode under Cirkusrevyen. Det skyldtes stress efter et sygdomsforløb, der havde tæret på kræfterne, lød det.

Powered by Labrador CMS