Louise Dorph indlagt: Frygter livstruende sygdom

Louise Dorph er blevet indlagt med frygt for meningitis. Foto: Facebook
Offentliggjort Sidst opdateret

Louise Dorph-Petersen er blevet indlagt med symptomer, der kunne tyde på meningitis

Louise Dorph-Petersen, som i 2015 annoncerede, at hun skulle skilles fra Jes Dorph-Petersen, er blevet indlagt med symptomer på den frygtede og muligt livstruende sygdo

– Og sådan skulle mit 2016 så starte. Ikke helt så lyst som jeg havde håbet. 1. januar, voldsomme nakkesmerter, der på skadestuen fik diagnosen ‘hold i nakken’, smerter der forsatte, blev værre og til sidst ulidelige og pludselig endte jeg i en ambulance – nu ligger jeg så på hospitalet, kigger på solstråler, med pencillindrop i armen og er til obs for meningitis, skriver Louise Dorph til billedet, hun har delt på Instagram.

Kan være farlig

Netdoktor.dk beskriver meningitis således:

– Meningitis er en betændelse i hjernehinderne. Alle kan få meningitis, som kan komme i løbet af meget kort tid – det vil sige timer. De væsentligste symptomer er nakkestivhed og feber. Meningitis kan skyldes bakterier eller virus . Den bakterielle meningitis – specielt med bakterien meningokok – er en farlig sygdom, som kræver omgående behandling med antibiotika direkte i blodårerne.

På trods af den bedste behandling er der stadig 5-15 procent, der dør af sygdommen eller får mén. Meningitis, som skyldes virus – viral/serøs meningitis – er derimod sjældent farlig og går over af sig selv.

Powered by Labrador CMS