Mads Langer har omlagt sit liv

Den nyligt fraskilte musiker har omdannet siderne fra sin dagbog til en række personlige sange 

Offentliggjort

Musikeren Mads Langer stod over for et internationalt gennembrud for et par år tilbage.

Det, som han altid havde drømt om, var blot i den anden ende af telefonen.

Det beskriver han nu i en længere pressemeddelelse gennem sit pladeselskab, Warner Music, hvorfra han nu udgiver sit første album på dansk.

Rene øjne

- Jeg husker, hvordan jeg med det begejstrede hold af dygtige folk i røret, så ind i min lille datters dybe og rene øjne, fortæller Mads Langer, der har lille Hannah med sin tidligere hustru, Julie Lillelund.

På et dybt plan

- Jeg så både hende, men i allerhøjeste grad også mig selv, da hun lå der i mine arme. Jeg forstod på et dybt plan, at hvis jeg skulle finde den indre ro, som jeg paradoksalt nok havde spurtet rundt om jorden efter igen og igen, og hvis jeg ikke skulle ende med at blive den far, der aldrig var der, så var jeg nødt til at stoppe op, sætte tempoet ned, lægge mit liv om og skabe plads til at kigge indad.

Kommer ikke til USA

Mads Langer meddelte dem i røret, at han ikke kom til USA. Hverken nu eller senere.

En af hans sange blev ellers spillet på amerikansk radio og opnåede tilmed en imponerende placering på Billboards hitliste over de mest spillede singler.

Hans hold i USA havde et forløb klar til den danske stjerne, og i det lå en intensiv promotionplan og en omfattende opvarmningsturne for en større amerikansk artist, afslører Mads Langer nu.

Drøm om at blive set

- Det gik op for mig, at den drøm, jeg havde kæmpet for hele mit liv, og i særdeleshed siden jeg udgav mit første album, ikke længere var min. Drømmen om at blive set og hørt af så mange mennesker som muligt igennem mine sange, forklarer han videre i pressemeddelelsen.

- Jeg lukkede ned for livet i overhalingsbanen, for koncerter og offentlige optrædener og åbnede op for et liv, hvor der var tid og ro til at møde mig selv - både mit lys og mit mørke - med grundighed, nænsomhed, tilgivelse og omsorg, lyder det fra Mads Langer.

Det syvende album

Den 40-årige musiker har været en del af den danske musikscene siden 2006, hvor hans debutplade, "Attention Please", udkom.

Tre år efter udgav han sit andet album, det selvbetitlede "Mads Langer", som indeholdt gennembrudshittet "Fact-Fiction".

Derudover har han også hittet med "Flawless", "Overgi'r mig langsomt" og sin genindspilning af Olive-nummeret "You're Not Alone".

Det nye album, "Kærlighed & frygt", er Mads Langers syvende skive.

Lykke, død, opbrud og forandring

Han beskriver albummet som dagsbogssider, han har revet ud og lavet til sange. De centrerer sig om lykke, død, opbrud og forandring, fortæller han.

- På mange måder har arbejdet handlet om at opdage og løsrive mig fra den indre stemme, der havde taget bolig i mig. En stemme, der har været utroligt hård - nærmest nådesløs overfor mig selv. En stemme, der i dag en gang imellem titter frem, men som jeg ikke længere identificerer mig med.

Mads Langer indså, at hvis han skulle gå efter den amerikanske drøm, ville det være på bekostning af hans datter, Hannah.
Powered by Labrador CMS