Malaysia kroner ny konge

Malaysia kronede mandag deres nye konge Abdullah Ri’ayatuddin, der dog allerede blev indsat i januar.

Kong Abdullah blev officielt kronet som Malaysias nye konge ved en ceremoni på paladset i Kuala Lumpur. Klik videre og se flere billeder fra ceremonien. Foto: Scanpix
Kong Abdullah blev officielt kronet som Malaysias nye konge ved en ceremoni på paladset i Kuala Lumpur. Klik videre og se flere billeder fra ceremonien. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Der var folkefest i Malaysia mandag, da den officielle kroning af landet nye konge. Sultan Abdullah Ri’ayatuddin modtog sin krone på traditionel vis.

Dog har kong Abdullah dog fungeret som landets konge siden januar, da han overtog hvervet fra den tidligere konge Muhammad V.

Smuk kroning

Kong Abdullah, hvis fulde navn er Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, bar et meget smukt sæt med broderier, da han mandag modtog sin krone ved en traditionel ceremoni på paladset i Kuala Lumpur.

Uden for paladset var et ensklædt orkester, der fejrede kongens kroning.

Ved sin side havde kong Abdullah, sin kone og nu dronning Tunku Hajah ved ceremonien.

Indsat tidligere

Faktisk har kong Abdullah allerede officielt arbejdet som Malaysias konge siden slutningen af januar. Den 31. januar blev han indsat som landets regent.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Kong Abdullah overtog hvervet som 59-årig.

Han har tidligere beskæftiget sig med mest med sport, men nu skal han de næste fem år fungere som Malaysias statsoverhoved, hvor opgaverne kan være af varierende karakter.

Tidlige konge abdicere

Kong Abdullah overtog tronen i lidt af en hvirvelvind, fordi kong Muhammed V valgte at abdicere fra tronen.

Kong Muhammed V havde kun siddet på tronen i to år. Og hans abdicering er historisk, da det er første gang, siden Malaysia blev uafhængigt af Storbritannien i 1957, at en regent abdicere.

Stemmer om det

I Maylaysia gælder der meget særlige regler i forhold til udskiftningen af landets regenter.

En regent sidder fem år i landet, hvorefter en ny overtager for en fem-årig periode. Hvem der skal overtage afgøres efter et valg.

Et kongevalg i Malaysia består af ni kandidater, og det er de ni kandidater, der vælger, hvem af dem der skal være konge. Det er de ni royale ledere fra ni provinser i Malaysia, der kan vælges som regent.

Powered by Labrador CMS