Skip to main content

Målkonge fylder 50

Talentet var efter eget udsagn begrænset, men Søren Frederiksen blev alligevel en af dansk fodbolds største målkonger. Torsdag 27. januar fylder han 50 år

Søren Frederiksen gik trænervejen efter sin flotte aktive fodboldkarriere, der bød på hele 139 mål i 335 kampe i Superligaen.
Søren Frederiksen gik trænervejen efter sin flotte aktive fodboldkarriere, der bød på hele 139 mål i 335 kampe i Superligaen.Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Søren Frederiksen, der torsdag 27. januar fylder 50 år, tilhørte som aktiv en efterhånden uddød race i moderne fodbold.

Den rendyrkede angriber, der er med for at score mål og ikke så meget andet.

Frederiksen gjorde det bedre end de fleste. Og han fulgte som regel sine scoringer op med en glad og ofte akrobatisk fejring. Blandt andet derfor fik han kælenavnet "Evigglad".

Han scorede hele 139 mål i 335 kampe i Superligaen, og det er historisk set kun overgået af Morten "Duncan" Rasmussens 145 mål i 355 kampe.

- Der var vist ikke mange, der sagde "wauw", når de så mig spille.

- Men jeg kom rigtigt langt på min energi, vilje og mit humør. Og så var jeg heldig med at være omgivet af meget dygtige medspillere og trænere i min karriere.

- Jeg er utrolig glad for og stolt over, hvad jeg opnåede, siger Frederiksen, der tilbragte hele sin karriere i Danmark.

- Der var ellers masser af scouts fra udlandet for at kigge på mig, men de vendte alle tomlen ned. Jeg manglede det ekstraordinære.

Søren Frederiksen fejrede sine mål. Nogle med et rullefald eller anden akrobatik, men alle med et stort smil. Blandt andet det gav ham kælenavnet "Evigglad".
Søren Frederiksen fejrede sine mål. Nogle med et rullefald eller anden akrobatik, men alle med et stort smil. Blandt andet det gav ham kælenavnet "Evigglad".Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mester med både AaB og Silkeborg

Skarpretteren fra Frederikshavn vandt et mesterskab med både AaB og Silkeborg, men den største legendestatus har han i Viborg FF.

Han er således blevet kåret til alletiders største profil i den midtjyske klub, der også har pensioneret trøjenummer 22 til ære for ikonet.

Angriberen nåede også i alt seks kampe for det danske landshold i perioden fra 1994 til 1999.

- Jeg fik min debut mod England på Wembley foran 73.000 tilskuere og scorede mit eneste mål i et fyldt Parken mod Wales. Begge dele var rigtig, rigtig stort for mig.

Søren Frederiksen har legendestatus i Viborg FF, og i 2004 blev han gift i straffesparksfeltet på fodboldklubbens stadion.
Søren Frederiksen har legendestatus i Viborg FF, og i 2004 blev han gift i straffesparksfeltet på fodboldklubbens stadion.Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Succes som cheftræner

Efter sit karrierestop fik Frederiksen stor succes som cheftræner i Skive IK, inden han vendte hjem til Viborg FF som assistenttræner.

I to kortere omgange blev han forfremmet til cheftræner efter trænerfyringer og fik ros af ledelsen, men efter eget udsagn er temperamentet mere til at være assistent end chef på højeste niveau.

Otte år nåede Frederiksen som en del af Viborgs trænerteam, inden han i 2016 sagde nej tak til en forlængelse for at fortsætte i et job som sælger for det viborgensiske firma Alticare, hvor han stadig er.

Udelukker ikke comeback

Han udelukker dog ikke at vende tilbage til grønsværen.

- Jeg er rigtig glad for mit job, men man skal aldrig sige aldrig, for jeg brænder også stadig meget for fodbold, siger fødselaren.

Del din kommentar