Skip to main content

Margrethe er officielt stået af

En dramatisk sommer-sæson er slut for Kongeskibet Dannebrog  

Dronningen gik tirsdag den 14. september officielt i land fra Kongeskibet Dannebrog efter en ikke helt udramatisk sejlsæson.
Dronningen gik tirsdag den 14. september officielt i land fra Kongeskibet Dannebrog efter en ikke helt udramatisk sejlsæson.Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe 'inspicerer tropperne' ombord på Kongeskibet Dannebrog efter skibet er ankommet til Sønderborg den 23. juni.
Dronning Margrethe 'inspicerer tropperne' ombord på Kongeskibet Dannebrog efter skibet er ankommet til Sønderborg den 23. juni.Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe gik tirsdag den 14. september officielt i land fra Kongeskibet Dannebrog efter en ikke helt udramatisk sejlsæson for det prægtige skib.

Det meddeler kongehuset på både Instagram og Kongehuset.dk.

"Enden på årets sejlsæson med Kongeskibet Dannebrog blev i dag markeret med, at Hendes Majestæt Dronningen gik officielt i land ved Nordre Toldbod i København," skriver kongehuset på Instagram.

Det fremgår ligeledes, at det traditionen tro blev markeret med en kanonsalut fra Holmen, ligesom opslaget også viser en lille fotoserie af dronningen, der går fra borde.

Kongeskibet Dannebrog har i løbet af sæsonen bragt majestæten til såvel genforeningsfejringen i Sønderjylland som til besøg i Thisted, Esbjerg og Fanø kommuner.

Dronningen ankommer her ombord på Kongeskibet Dannebrog til Sønderborg den 23. juni.

Dronningen ankommer her ombord på Kongeskibet Dannebrog til Sønderborg den 23. juni.

Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Teknisk problem og redningsaktion

Det skulle desuden have sejlet dronningen til både Færøerne og Grønland, men det satte tekniske problemer en stopper for.

I løbet af sæsonen har skibet også måttet give en hånd med ved en redningsaktion nord for Hesselø i Kattegat, da en kutter var ved at synke og de to personer ombord kaldte efter hjælp.

Situationen endte heldigvis lykkeligt og kutteren kunne, da den blev fundet, slæbes i Havn.

Del din kommentar