Marijana Jankovic: -Jeg tilsidesætter også mig selv

For Marijana Jankovic er det en drøm at spille en rolle som Anna i DR-serien Fred til lands, og på et punkt minder hun meget om sin karakter.

Offentliggjort Sidst opdateret

Skuespilleren Marijana Jankovic har landet en rolle i DRs nye dramaserie Fred til lands. Her er hun blandt et skarpt hold af hovedroller, som blandt andet også inkluderer Dar Salim og Morten Hee Andersen.

Rollen som Anna er en drømmekarakter for den 37-årige skuespiller, der gerne spejler et særligt personlighedstræk fra Anna i sig selv.

Drømmerolle

Hun fik sin debut som skuespiller i 2008, men med sin medvirken i TV2-serien Norskov blev hun for alvor et kendt ansigt. Siden har karrieren taget hende fra den ene danske film til den anden, men hun har da også prøvet kræfter med udenlandske produktioner.

Senest har seerne set hende præstere i tredje sæson af DR-serien Bedrag. Til efteråret vender hun tilbage i den nye DR-produktion Fred til Lands.

Her spiller hun én af seriens fem hovedroller Anna og den rolle er hun særdeles begejstret for.

– Hun er sådan en karakter, jeg har ønsket mig at spille, fordi det er dejligt at få lov til at spille en karakter, som har så stor en udvikling. Det er et stort ansvar som skuespiller. Det har været virkelig fedt at få lov til at spille Anna, siger hun til Kendte.dk

Ofrer sig

Anna lever sit liv i den fynske landsby Ebberup. Her bor hun med sin mand Tom og sin søn Kasper. Men livet er ikke lutter lagkage for Anna, der havde en helt anden plan for livet, end hvor hun endte.

– Hun er en kvinde, der i mange år har lagt låg på sig selv. Hun har lagt låg på sin eventyrlyst, fordi Anna har egentlig haft større drømme end det livet har budt hende. Hun er en længselsfuld kvinde, siger Marijana Jankovic om sin hovedrolle i den nye DR-serie Fred til lands.

Fred til Lands handler om at tage retfærdigheden i egen hånd. Og for Anna er det særligt spørgsmålet om, hvor langt hun vil gå, for dem hun elsker.

Egen personlighed

Anna er ligesom en håndfuld andre fra byen træt at ballademageren Mike, der hærger i Ebberup. Desværre er Annas søn Kasper underdanig overfor Mike, og derfor er Anna klar over, at Mike skal skaffes af vejen, hvis hendes søn skal have et godt liv.

Netop det at ofre sig for dem, man elsker, har Marijana Jankovic nemt kunne nikke genkendende til.

– Det har været fedt at genfinde mange af mine egne sider i hende. Hendes loyalitet og hendes lyst til at tilsidesætte sig selv for at gøre dem, hun elsker, glade. Der tror jeg nogen gange, at jeg selv glemmer at sætte grænser, fordi jeg vil være der, for de mennesker, jeg holder af, siger skuespilleren.

I otte afsnit kan Marijana Jankovic opleves som Anna i serien Fred til Lands på DR. Fred til lands får premiere i oktober og sendes om søndagen.

Powered by Labrador CMS