Mary stod bag en vigtig afsløring

Mandag blev sløret endelig løftet for en lille, men væsentlig, ting.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det har været et år undervejs, men nu er sløret endelig blevet løftet for årets julemærke. Det stod protektor for Julemærkefonden, Kronprinsesse Mary, for mandag formiddag på Københavns Rådhus.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Under rubrikken “Jul på Julemærkehjemmet” er det kunstneren Per O. Jørgensen, der står bag årets ark med julemærker. Han var med til at præsentere årets ark, der allerede nu er sat til salg på Julemærkefondens hjemmeside.

I galleriet over artiklen kan du se en række billeder fra afsløringen af mærket, der faktisk i år er noget ganske særligt. Det er nemlig meget ulig normen, at kunstneren er en genganger. Han har tidligere fortalt Kendte.dk, at opgaven i år var speciel.

– I år var det en smule mere bundet, da tre af julemærkehjemmene har jubilæum. Julemærkefonden ville gerne have, at julemærkerne på en eller anden måde repræsenterede det i årets mærke, sagde Per O. Jørgensen til Kendte.dk.

Et puslespil

Per O. Jørgensen er en af de mest kendte illustratorer, som vi har i Danmark. Han er blandt andet kendt for at være den mand, der udødeligegjorde de danske versioner af Harry Potter-bøgerne, da første udgave udkom.

Men at lave et julemærke kræver, at 50 enkeltstående motiver kan samles i et stort julemærke-motiv – og det er altså en udfordring for alle.

– Det er jo det store puslespil for mig at få til at hænge sammen, forklarer illustratoren og fortsætter.

– Jeg er vant til, at mine opgaver i en vis grad er bundet. Det at få lov til at arbejde for noget, der giver mening og er værd at støtte – det er altid fedt. Jeg mener det virkelig. Det værdsætter jeg, siger Per O. Jørgensen.

Hundredevis af børn får hjælp

Julemærket har en lang historie bag sig. Det er blevet udgivet hvert år siden 1904, og overskuddet fra salget er alle år gået til børn, der har det svært.

Julemærkefonden driver fem Julemærkehjem i Danmark, hvorpå der bor i alt 198 børn ad gangen.

På hjemmene lærer børn at indgå i fællesskaber, og børn kommer på Julemærkehjem, hvis de eksempelvis har lavt selvværd, er socialt isolerede eller har været udsat for mobning.

Julemærkefonden skriver i pressemeddelelsen, at Julemærkets overskud tilbage i 1900-tallet gik til eksempelvis børn, der boede i Københavns baggårde.

De var underernærede, og de led af mangelsygdomme, og de havde det altså også svært, ligesom de børn, der i dag bor på de fem Julemærkehjem.

Powered by Labrador CMS