Skip to main content

Mette F. blander sig

Statsministeren tager kraftigt afstand fra krænkelserne på Herlufsholm Kostskole

Torsdag aften sendte TV 2 en opsigtsvækkende dokumentar om, hvordan elever på Herlufsholm Kostskole er blevet krænket. 

Hurtigt var Kronprinsesse Mary ude og kommentere krænkelserne, da Prins Christian er elev på skolen. 

Nu følger statsminister Mette Frederiksen trop. Hun tager således stor afstand fra det, der er sket på kostskolen. Det skriver statsministeren i et opslag på Facebook. 

'Jeg så i går dokumentaren om Herlufsholm. Det er utilgiveligt. Ingen dreng eller pige i Danmark skal udsættes for vold, overgreb, systematiske krænkelser eller voldtægt. Og slet ikke på en skole, hvor trygheden for det enkelte individ burde være et indiskutabelt grundvilkår,' indleder statsministeren sit opslag på det sociale medie. 

Kræver handling

Statsministeren langer samtidig ud efter Herlufsholm Kostskole. Hun mener, at skolen bør skride til handling og få ændret på tingene i en lynende fart. 

'Jeg er dybt påvirket af de forskellige vidnesbyrd. Skolen må tage ansvar og få sat en stopper for den bagvedliggende kultur, skriver Mette Frederiksen. 

Statsminister Mette Frederiksen blander sig nu i sagen om krænkelser på Herlufsholm Kostskole.

Statsminister Mette Frederiksen blander sig nu i sagen om krænkelser på Herlufsholm Kostskole.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skal stå vagt om børn

Sidst, men ikke mindst sender Mette Frederiksen en kraftig opfordring til, at Folketinget og regeringen står sammen om børnene og deres vilkår. 

Derfor mener statsministeren, at der skal skabes mere tryghed, så lignende situationer ikke gentager sig andre steder for børn og unge i Danmark.

'Og Folketinget skal sammen med regeringen stå vagt om, at børn og unge - også på Herlufsholm - får den tryghed, som intet barn eller ung i Danmark skal undvære,' afslutter statsministeren sit opslag.

Del din kommentar