-Mine børn elsker det

Den danske superstjerne spiller verdens ondeste troldmand i den nye film om "Fantastiske skabninger". - I modsætning til mig nyder min karakter opmærksomheden

Offentliggjort Sidst opdateret

Mads Mikkelsen kaster magi over den nyeste film i serien om "Fantastiske skabninger".

Med undertitlen "Dumbledores hemmeligheder" indtager den danske superstjerne rollen som den onde troldmand Gellert Grindelwald.

Filmen har netop haft verdenspremiere og rammer de danske biografer den 7. april.

- Jeg så filmen alene første gang. Så da jeg så den igen til premieren, kiggede jeg faktisk mest på mine børn. Jeg skulle se, hvordan de reagerede.

- Og de elskede det, fortæller Mads Mikkelsen, som har to voksne børn, sønnen Carl og datteren Viola, med sin hustru, Hanne Jacobsen.

Dumbledore og Grindelwald har tidligere været elskende, men nu er de to troldmænd blevet hinandens dødsfjender. (PR-foto).
Dumbledore og Grindelwald har tidligere været elskende, men nu er de to troldmænd blevet hinandens dødsfjender. (PR-foto).

Franchisen er forfattet af Harry Potter-skaberen, J.K. Rowling, og udspiller sig, 70 år inden den unge troldmandselev med det karakteristiske lyn i panden begynder på Hogwarts.

Flere velkendte karakterer fra Harry Potter-universet er også en del af persongalleriet i "Fantastiske skabninger".

- Der er en masser referencer til "Harry Potter" i den nye film, og det kunne jeg se, glædede mine børn rigtig meget. Det er et univers, de er vokset op med, fortæller Mads Mikkelsen.

- Jeg har ligesom andre forældre læst højt og set filmene med dem, så jeg kender universet virkelig godt, siger den 56-årige prisvindende skuespiller.

Mads Mikkelsen har knald på karrieren. Men når han har været verden rundt og præsenteret 'Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder', trækker han stikket for en stund. - Jeg har lavet to film i træk og været 14 måneder væk fra Danmark. Nu skal jeg bare se mine børn og klappe hunden, smiler Mads Mikkelsen, som har to voksne børn med sin hustru, Hanne Jacobsen. (Arkivfoto).
Mads Mikkelsen har knald på karrieren. Men når han har været verden rundt og præsenteret "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder", trækker han stikket for en stund. - Jeg har lavet to film i træk og været 14 måneder væk fra Danmark. Nu skal jeg bare se mine børn og klappe hunden, smiler Mads Mikkelsen, som har to voksne børn med sin hustru, Hanne Jacobsen. (Arkivfoto).

Depp disset

Det er ingen hemmelighed, at Gellert Grindelwald blev spillet af Johnny Depp i den forrige film om "Fantastiske skabninger".

Depp var også i gang med den nye film. Men grundet omstændigheder i hans privatliv og anklager om hustruvold blev han bedt om at trække sig fra rollen, som så blev tilbudt til Mads Mikkelsen.

Med blandede følelser

Det var dog med blandede følelser, at han takkede ja til at overtage den bærende rolle, som er omdrejningspunktet for hele historien.

- Selvfølgelig havde jeg betænkeligheder, fordi det var under kontroversielle omstændigheder. Men samtidig var sket sket, så jeg tænkte: "Vi skal videre - nu spørger de mig, så hvad gør jeg? Min datter slår mig ihjel, hvis jeg siger nej".

- Så læste jeg manuskriptet og syntes, det var virkelig godt, og så hoppede jeg bare på og tog den derfra, fortæller Mads Mikkelsen.

En snak med Jude

Efter lange snakke med instruktøren og med Hollywood-stjernen Jude Law, som spiller en ung Dumbledore - Grindelwalds fjende og tidligere elskede - var alle enige om, at Mads Mikkelsen skulle gøre Gellert Grindelwald til sin egen.

- Jude Law er en helt vidunderlig mand og en fantastisk skuespiller. Alle tog imod mig med åbne arme og i særdeleshed ham. Vi havde mange gode snakke, inden vi gik i gang, om, hvor vi ville hen med scenerne.

- Det er sådan, som han gjorde, man skal gøre som skuespiller. Møde en i øjenhøjde, og så går vi i gang.

Første dag på jobbet

Mads Mikkelsen husker tydeligt den første dag på settet.

Her skulle han entrere en enorm hal som Gellert Grindelwald, og hans blotte tilstedeværelse ville få alle omkring ham til at forstene af frygt og rædsel for verdens farligste troldmand.

- Jeg havde ikke nået at sige hej til dem alle sammen på det tidspunkt, så jeg blev ligesom kastet ud i det. I scenen går musikken i stå, og alle vender sig om, da han kommer ind.

- Det var lidt sådan, jeg havde det. Men i modsætning til mig, så nyder min karakter jo opmærksomheden. Men de var meget søde og meget velkommende alle sammen, så det var helt fint.

Voldsomt opgør

I "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder" er kampen mellem det gode og det onde voldsommere end nogensinde.

Gellert Grindelwald drømmer - ligesom Dumbledore - om at gøre verden til et bedre sted.

Men deres middel til at nå målet har trukket de to tidligere elskende fra hinanden og gjort dem til hinandens dødsfjender.

Gellert Grindelwald vil rense verden, mens Dumbledore tror på sameksistens mellem magikerne og mugglernes - menneskenes - verden.

Lys og mørke

Det er en klassisk fortælling om det lyse og det mørke og alle nuancerne mellem de to ender af spektret.

Selv om verdens uhyrligheder ikke forsvinder med et trylleslag, er der brug for fortællinger, hvor man kan forsvinde væk for en stund og begive sig ind i magiens eventyrlige verden, mener Mads Mikkelsen.

- Der er en chance for at flygte og for at flyve, og det tror jeg, mange mennesker har brug for.

- Selv om man ikke er den, der har de største magiske kræfter, kan man være den vigtigste nøgle i J.K. Rowlings univers, lyder det fra Mads Mikkelsen.

"Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder" får dansk biografpremiere den 7. april.

Powered by Labrador CMS