Mistede lysten

Curt Hansen var i flere årtier Danmarks bedste skakspiller. Nu rykker stormesteren, der onsdag fylder 60 år, dog ikke brikkerne så ofte

Offentliggjort

Med 125 kampe som ubesejret i træk og ti år som verdensmester er det ikke alle og enhver, der har slået det norske skakfænomen Magnus Carlsen.

Men for den danske stormester Curt Hansen lykkedes det at besejre nordmanden, der på daværende tidspunkt var helt ung.

Den seksdobbelte danmarksmester i skak, der onsdag den 18. september fylder 60 år, blev i 2004 for stor en mundfuld for det dengang blot 13-årige vidunderbarn.

Markerede sig tideligt

Curt Hansen havde på daværende tidspunkt også over 20 års erfaring med professionel skak at løbe på.

Hansen markerede sig nemlig også tidligt i skakverdenen, efter at han blev introduceret til spillet af en lærer på den lokale skole i fødebyen Bylderup i Sønderjylland.

Som 17-årig blev han i 1982 europæisk juniormester i skak og to år senere verdensmester for juniorer.

Især fra slut-80'erne og frem mod 00'erne var Hansen et velkendt ansigt i internationale skakturneringer og blev regnet som Danmarks bedste skakspiller.

I 1992 nåede han sin bedste rating på verdensranglisten som nummer 14. Curt Hansen havde på daværende tidspunkt været stormester - som vidner om et fast højt skakniveau - i syv år.

Han spillede desuden fra 1998 til 2006 professionel skak på det tyske bundesligahold Köln Porz.

Mistede lysten i 90'erne

Folk i skakverdenen fortæller, at Curt Hansen i slutningen af 1990'erne mistede lysten til at rejse meget rundt og spille turneringer ude i verden.

I slutningen af 00'erne valgte sønderjyden at vende tilbage til et mere almindeligt liv med sin familie i Kerteminde på Fyn, hvor han i midt-80'erne flyttede til.

Herefter er det kun blevet til et fåtal af skakturneringer. Curt Hansen er sporadisk dukket op i forskellige danske skakklubber gennem årene, ligesom han er medlem af en skakklub på Fyn.

Arbejdsliv uden skak

Sideløbende med sin karriere stod Hansen for Jyllands Postens skakspalte i 27 år indtil 2012.

Curt Hansens arbejdsliv har dog, ifølge hans profil på LinkedIn, ikke meget med skak at gøre længere.

Han blev i 2007 uddannet finansøkonom og har sidenhen haft job relateret dertil.

Ifølge LinkedIn arbejder Hansen i dag som fuldmægtig hos Skattestyrelsen.

Curt Hansen ved DM i skak i Aalborg i 2000. Onsdag den 18. september fylder Stormester i skak Curt Hansen, 60 r. (Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix)
Powered by Labrador CMS