Modtager Æres-oscar

Liv Ullmann er blandt en række store navne, der i 2022 bliver hædret med en Æres-oscar

Liv Ullmann ses her sammen med danske Mads Mikkelsen ved den 70. udgave af Cannes Film Festival i 2017. Foto: Scanpix/REUTERS/Stephane Mahe
Liv Ullmann ses her sammen med danske Mads Mikkelsen ved den 70. udgave af Cannes Film Festival i 2017. Foto: Scanpix/REUTERS/Stephane Mahe
Offentliggjort Sidst opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Selv om det blot er et par måneder siden dette års Oscar uddeling fandt sted, har komiteen bag den allerede nu peget på tre store navne, der i 2022 bliver hædret med den særlige Æres-oscar.

Blandt disse er den norsk fødte stjerne Liv Ulmann.

Det skriver Deadline.

Brød igennem i 1966

Liv Ullmann fik sit helt store gennembrud i filmen Persona i 1966, der var den første i en række film, hun lavede sammen med den svenske instruktør Ingmar Bergmand.

Deres bemærkelsesværdige samarbejde fortsatte i filmene ‘The Passion of Anna’, ‘Cries and Whispers’ og ‘Autumn Sonata’.

Med i Udvandrerne

Mange vil også huske hende for sin rolle i den svenske storfilm ‘Udvandrerne’ fra 1971, hvor hun spillede sammen med blandt andet Max von Sydow.

Filmen, der blev nomineret til en Oscar i kategorien ‘Bedste udenlandske film’, fortæller historien om en gruppe fattige svenskere, der emigrerer fra Småland, Sverige, til Minnesota, USA, i midten af ​​det 19. århundrede.

Liv Ullmann har også af flere omgange fungeret som filminstruktør. Hun har for eksempel instrueret den danske film ‘Sofie’ fra 1992.

I fornemt selskab

Uddelingen sker i forbindelse med den såkaldte ‘Governors Awards’, der finder sted den 15. januar 2022 – en uge inden den egentlige Oscar uddeling.

Her vil også Samuel L. Jackson og Elaine May blive hædret med en Æres-oscar, ligesom Danny Glover modtager den såkaldte ‘Jean Hersholt Humanitarian Award’.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS