Skip to main content

Mor insisterer: Skal beholde sin titel

Dronningen ønsker, at prins Andrew forsat skal være æresoberst i den militære enhed The Grenadier Guards

Trods de anklager, der er rettet imod ham, har dronning Elizabeth ingen planer om at tage titlen af æresoberst i the Grenadier Guards fra prins Andrew.
Trods de anklager, der er rettet imod ham, har dronning Elizabeth ingen planer om at tage titlen af æresoberst i the Grenadier Guards fra prins Andrew.Foto: Scanpix/.JOHN THYS / AFP

Tilbage i slutningen af 2017 overtog prins Andrew hvervet som æresoberst i det militære korps The Grenadier Guards efter sin nu afdøde far prins Philip.

Og det skal der ikke ændres på. 

Ifølge Mirror har dronningen gjort det klart overfor regimentet, at Andrew ikke skal fratages titlen.

Er suspenderet

Det på trods af anklager om seksuelt misbrug fra den amerikanske kvinde Virginia Giuffre, der påstår, hun blev tvunget til at have sex med ham tre gange, da hun endnu ikke var fyldt 18. 

At prinsen har været suspenderet fra alle sine officielle pligter siden efteråret 2019, synes heller ikke spille nogen rolle.

Han burde gå

Beslutning falder da heller ikke i god jord blandt militære ledere.

- Det er ikke hensigtsmæssigt at beholde ham og ledende militærfolk mener, han 'burde gå', siger en kilde tæt på den militære top. 

Ironisk nok kommer nyheden i kølvandet af, at en soldat fra The Grenadier Guards, der er dronningens vagtkorps, netop nu står under anklaget for seksuelle overgreb mod rekrutter under et optagelsesritual.

Del din kommentar