- Nogle på Christiansborg er vrede på mig

Theresa Scavenius blev valgt ind i Folketinget for Alternativet i 2022. I dag er hun løsgænger med en målrettet mission. Den 26. juli fylder hun 40 år.

Offentliggjort Sidst opdateret

Theresa Scavenius' politiske karriere

Theresa Scavenius, tidligere medlem af Alternativet, er nu løsgænger i Folketinget efter uoverensstemmelser med sit tidligere parti.

Som løsgænger fortsætter hun sin mission om at afsløre og kritisere skjulte processer i lovgivningen, hvilket ikke altid er populært blandt kolleger.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Hun kalder sig selv for graver og detektiv.

Men Theresa Scavenius' arbejde er egentlig at repræsentere de mennesker, der har valgt hende ind i Folketinget.

Først var det som medlem af Alternativet. Nu som løsgænger.

Den 26. juli fylder folketingspolitikeren 40 år.

Har en vigtig mission

Hun har, som hun selv siger, en vigtig mission. 

Hun analyserer politiske lovforslag med sin akademiske viden som statskundskaber - og så forsøger hun at vise, at der er noget helt galt i lovmøllen.

Theresa Scavenius fejrer 40-års fødselsdag 26. juli sammen med familien. Hun håber på at fortsætte i dansk politik efter det næste folketingsvalg. (Arkivfoto).

- Der er meget af den her viden, som vi udenfor ikke kender til, fordi det er et skjult spil. Dem, der deltager, har ikke lyst til at afsløre, hvad der egentlig foregår, siger Theresa Scavenius.

Ilde set hos kolleger

Hendes mission falder ikke i god jord hos alle kolleger på Christiansborg.

- Der er nogle, der er vrede over det arbejde, jeg laver. Men de fleste er faktisk søde og rare, når jeg møder dem på tomandshånd, siger hun.

Rejsen med Alternativet sluttede knap et år, efter at hun blev valgt ind i 2022. En række uoverensstemmelser førte til, at hun blev smidt ud af folketingsgruppen. Og senere valgte hun selv at vinke farvel til partiet.

Den helt rigtige beslutning

I dag ser Theresa Scavenius tilbage på den beslutning som den helt rigtige.

- Løsgænger er faktisk det bedste sted, hvor jeg kan fortsætte mit arbejde. Jeg synes, at det faktisk er landet rigtig godt, siger hun.

- Der er en masse mennesker, der skriver til mig dagligt, at det er godt, at der er en, der fastholder og orker at gøre det arbejde, som jeg gør.

Flere hjertesager

Politisk har Theresa Scavenius flere hjertesager. 

Særligt har det været klima, men miljø og demokrati har også fået en plads.

Hendes drivkraft kommer af et ønske om at vende den politiske skude - et ønske, der nogle gange kan udvikle sig til en "klaustrofobisk fornemmelse".

- Sker voldsomme skred

- Vi kan se, hvordan samfund rundt omkring i verden bliver polariserede, og hvordan lande bliver afdemokratiserede. Det er nogle voldsomme skred, der sker, mener Theresa Scavenius.

- Det er nogle af de samme tendenser, der sker herhjemme, hvor magten bliver centraliseret omkring dem, der har pengene. Og hvor Folketinget bliver mindre magtfuldt.

Står det til Theresa Scavenius fortsætter hun i politik og med sin mission.

Powered by Labrador CMS