Nu åbner Caroline Fleming op

Den tidligere baronesse fortæller alt om sit turbulente liv i ny biografi

Offentliggjort

Den tidligere baronesse Caroline Fleming vil for første gang fortælle hele sin historie, som i en kommende biografi om hendes liv.

Det skriver Se og Hør.

Bogen udkommer til oktober, men kan flere steder forudbestilles. Her beskrives biografien som en førstehåndsberetning fra en lukket adelig verden, hvor man fødes til særlige forventninger - og ikke mindst forpligtelser - og hvor arven fra tidligere generationer også rummer uforløste traumer.

Vidste det blev en god aften

- Når hendes far satte Neil Diamonds "Sweet Caroline" på grammofonen, vidste hun, at det ville blive en god aften, når hun som voksen kom på besøg på slottet. Det var som at få den kærlighedspokal, hun havde jagtet hele sin barndom.

Følte sig fejlanbragt

- Andre gange havde hun kvalme af angst over at være tilbage i det hjem, hvor hun siden sine teenageår havde følt sig fejlanbragt; som om storken havde dumpet hende ned i den forkerte familie, lyder det i bogen.

Caroline Fleming er datter af lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, som frem til sin død i 2017 ejede Valdemars Slot på Tåsinge i det sydfynske øhav. Som blot 11-årig mistede hun sin mor, Margaretha Lundgren.

Caroline Fleming tilhører dermed Iuel-slægten.

Beslægtet med søhelt

Valdemars Slot blev opført i perioden fra 1639 til 1644 af Christian IV til sønnen grev Valdemar Christian.

Under Svenskekrigene blev Valdemars Slot besat og beskadiget, og det var søhelten Niels Juel, der reddede det fra ruin.

En række år senere var Niels Juel med til at vinde et søslag mod den svenske flåde i Køge Bugt. Det skulle belønnes, men beløbet var så stort, at det ikke kunne udbetales i kontanter. I stedet fik han overdraget slottet, som siden 1678 altså har tilhørt familien Iuel.

Ældste søn skulle overtage

Caroline Flemings far ønskede, at hendes ældste søn skulle overtage Valdemars Slot efter ham.

Grundet sønnens unge alder overtog Caroline Fleming og hendes søster, Louise Iuel Albinus, slottet. De stiftede et selskab, som Louise Iuel Albinus og hendes mand blev henholdsvis direktør og formand for.

Splid mellem søstre

Caroline Fleming ville dog ikke godkende selskabets regnskab, og spliden mellem de to søstre sendte selskabet bag slottet til tvangsopløsning.

Louise Iuel Albinus købte siden slottet.

Som datter af lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff blev Caroline Fleming født baronesse. Men den titel mistede hun, da hun giftede sig ind i en anden slægt: Fleming-familien. En af Englands rigeste.

Nevø til James Bond-skaber

Caroline Fleming, som blev døbt Caroline Elizabeth Ada Iuel-Brockdorff, tog sit nuværende efternavn, da hun giftede sig med den engelske rigmand Rory Fleming, der er nevø til James Bond-skaberen Ian Fleming. Sammen fik parret to børn.

Selv om Caroline Fleming mistede sin baronessetitel, da hun sagde "I do" til Rory Fleming, brugte hun den fortsat. Blandt andet som forfatter til kogebøgerne "Baronessen går i køkkenet" og i livsstilsprogrammet "Baronessen flytter ind".

Barn med Bendtner

I forbindelse med optagelserne til "Baronessen flytter ind" mødte hun den daværende fodboldspiller Nicklas Bendtner. Parret fik en søn sammen, inden de gik fra hinanden kort tid efter.

Caroline Fleming, som også har medvirket i reality-reportageprogrammet "Ladies of London", vil i sin bog også komme ind på den sladder, som har omgærdet hende.

Har ADHD

Hun vil også komme ind på den spiseforstyrrelse, hun har lidt af, og om at blive diagnosticeret med udviklingsforstyrrelsen ADHD, lyder det videre.

Og så vil hun komme ind på at miste sin familie og det slot, hun var født til at arve, for i stedet at vinde noget helt andet.

Caroline Fleming måtte ikke fjerne kostbart maleri, så det er nu leveret tilbage til søsteren, Louise 'Duddi' Iuel-Brockdorff, der sammen med sin mand ejer Valdemars Slot.



Powered by Labrador CMS