Skip to main content

Nu er hun også ramt

Jill Biden blevet testet positiv for coronavirus

USA's førstedame, 71-årige Jill Biden, er blevet testet positiv for coronavirus.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters tirsdag.

Hun har milde symptomer og bliver behandlet med lægemidlet Paxlovid. Netop det middel blev også præsident Joe Biden behandlet med, da han for nylig havde covid-19.

Isoleres

Jill Biden vil opholde sig i South Carolina, hvor hun var på ferie med sin familie, indtil hun får foretaget to negative test. Hun vil være i isolation i mindst fem dage.

Det er Elizabeth Alexander, Jill Bidens kommunikationsdirektør, som er kommet med meddelelsen.

- Efter at have foretaget en negativ covid-19-test mandag i forbindelse med sin normale testrytme begyndte førstedamen at få forkølelseslignende symptomer tidligt på aftenen, siger Alexander i en meddelelse ifølge CBS News.

- Hun blev igen testet negativ med en hurtigtest, men en PCR-test var positiv. Førstedamen er dobbeltvaccineret, har fået to vaccineboostere og har kun milde symptomer.

Præsidenten testes hyppigere

Præsident Joe Biden er tirsdag blevet testet negativ. Men han anses for at være nær kontakt. Derfor vil han følge amerikanske retningslinjer om at bære mundbind indendørs de næste ti dage. Han vil også blive testet mere hyppigt.

Præsidenten står efter planen til at vende tilbage Washington D.C. tirsdag for at underskrive den meget omfattende klima- og sundhedsplan, "Inflation Reduction Act". Det skriver CBS News.

Jill Biden skal isoleres, efter at hun er blevet testet positiv for coronavirus.
Jill Biden skal isoleres, efter at hun er blevet testet positiv for coronavirus.Evelyn Hockstein/Reuters/Ritzau Scanpix

Han har også en planlagt tur til Delaware senere på ugen. Det er uvist, hvordan førstedamens positive test påvirker den tur.

Paxlovid er et antiviralt middel udviklet af Pfizer. Det skal beskytte den syge mod en forværring af sygdommen.

Del din kommentar