Nu går Victoria ind i kampen

Går ind i kampen.

Det officielle billede af kronprinsesse Victoria, der er blevet frigivet i forbindelse med Rosa Bandet kampagnen. Foto: Scanpix/Victor Ericsson / Royal Court
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er for 12. år på stribe med kronprinsesse Victoria af Sverige som protektor, svenske Cancerfonden netop har skudt projekt ‘Rosa Bandet’ i gang. Det meddeler det svenske kongehus på sin hjemmeside.

Artiklen fortætter under videoen

‘Rosa Bandet’ er Sveriges pendant til det, vi herhjemme kender som ‘Støt Brysterne’ og har således til formål at skaffe økonomiske midler til kampen mod brystkræft.

Kampagnen blev lanceret fredag den 25. september og for at markere den, har kongehuset offentliggjort et nyt foto af kronprinsessen, hvor hun bærer årets lyserøde sløjfe.

I løbet af oktober vil der blive solgt lyserøde sløjfer og armbånd i Sverige for at skaffe penge til kræftforskning.

Håbet er samtidig, at man med tiltaget vil øge svenskernes bevidsthed om sygdommen og styrke offentlighedens engagement i forskning.

Årets lyserøde bånd og armbånd er designet af First Aid Kit kunstnerduoen og søstrene Johanna og Klara Söderberg. For søstrene symboliserer de lyserøde bånd håb, kærlighed og magt.

Provenuet går til de bedste forskningsprojekter om kræft i landet.

Powered by Labrador CMS