Skip to main content

Ny trailer til 'Riget Exodus'

Hemmelige møder, overnaturlige kræfter og en fortsat anstrengt relation mellem danskerne og svenskerne betyder, at det bliver en u-hyggelig vinter på Riget

25 års ventetid er snart slut.

Den tredje og uigenkaldeligt sidste sæson af Lars von Triers kultserie "Riget" får danmarkspremiere på Viaplay 9. oktober.

Og nu er traileren klar.

Her møder seerne Karen - spillet af Bodil Jørgensen - der følger op, hvor fru Drusse - den i dag afdøde skuespillerinde Kirsten Rolffes - slap, da porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny.

Ikke rask endnu

- Riget er slet ikke rask endnu, siger hun i søvne og vrider sig i sengen.

Stærkt påvirket af seriens to første sæsoner søger hun svar på en række uafklarede spørgsmål for at redde Rigshospitalet fra undergang.

For ondskaben har fået fodfæste på hospitalet ved Blegdammen, sideløbende med at lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige, lyder det om finalesæsonen.

Søren Pilmark vender tilbage som lægen Jørgen "Krogen" Krogshøj. Her står han i en scene sammen med søvngængeren Karen - spillet af Bodil Jørgensen - og portøren Bulder i skikkelse af Nicolas Bro. (PR-foto).
Søren Pilmark vender tilbage som lægen Jørgen "Krogen" Krogshøj. Her står han i en scene sammen med søvngængeren Karen - spillet af Bodil Jørgensen - og portøren Bulder i skikkelse af Nicolas Bro. (PR-foto).Henrik Ohsten/Zentropa/PR-foto/Free

Begyndte i 1994

Første sæson af "Riget" blev vist helt tilbage i 1994.

Anden sæson udkom i 1997. En tredje sæson var på vej omkring årtusindskiftet. Men flere af de centrale skuespillere gik bort.

Heriblandt førnævnte Kirsten Rolffes, Ernst-Hugo Järegård, der spillede den danskhadende svenske overlæge Helmer, Holger Juul Hansen som professor Einar Moesgaard, Otto Brandenburg som portøren Hansen samt Baard Owe, der spillede patologen Palle Bondo.

Del din kommentar