Overrasker med ny tv-tjans

I et nyt program forsøger Lene Beier at skabe et fællesskab blandt fem unge

Udgivet Opdateret

- Jeg kan drømme om at have et liv foran mig. Men lige nu har jeg en følelse af, at jeg er ved at miste det.

Sådan siger 28-årige Jacob i det nye program "Det fede fællesskab", som får premiere på TV 2 og TV 2 Play den 31. januar.

Flytter ind sammen

Sammen med fire andre unge flytter han ind i et hus, hvor der er fokus på nye vaner og nye venner.

De fem skal med hjælp fra en psykolog og en personlig træner og ernæringsvejleder forsøge at bryde dårlige mønstre og øge deres selvværd. For psyken kommer først, dernæst det fysiske, siger programmets vært, Lene Beier.

- For mig er det vigtigt, at det ikke er et spørgsmål om kilo, for man kan også være sund, selv om man er stor, siger hun og fortsætter:

- Det er selvkærligheden, den er gal med. De skal føle, at de har fortjent et godt liv, og at de har lyst til at passe godt på deres kroppe, fordi de har lyst til at blive gamle i den.

-Man kan ikke overskue det

I "Det fede fællesskab" har de fem unge hinanden at støtte sig til undervejs i forløbet, hvor de konfronterer og bearbejder de hændelser, som har sat sig i dem.

- Når et barn er i mistrivsel, rammer det alle - søskende, forældre, klassekammerater, lærere og de mennesker, der forsøger at hjælpe. Det gælder også for de unge mennesker i programmet, siger Lene Beier.

- Fordi de er fløjet fra reden, står de selv med det kæmpestore ansvar for at prøve at finde den rigtige hjælp. Og det er ikke noget, man bare lige gør, når man står i en krisesituation. Man kan ikke overskue det, fortsætter hun.

Inviterede seere indenfor 

Lene Beier har med egne øjne set, hvilke konsekvenser det gaet fællesskab kan gøre.

Under corona rakte hun hånden ud til sine følgere på det sociale medie Instagram og tilbød at ringe til folk, som havde brug for en snak.

Juleaften 2020 åbnede hun og familien deres hjem for de seere, som havde lyst til at se med på TV 2.

Derudover er Lene Beier frivillig hos Askovfonden, der udvikler sociale løsninger for mennesker, der er udsatte.

- Vi fortjener alle at være en del af et fællesskab. Det gør vi bare, understreger hun og fortsætter: 

- Vi ved alle, hvad det vil sige, når man ikke er det. Eller føler sig det. For ensomhed kan man også mærke, når man er sammen andre, men ikke føler, at man passer ind. Man kigger ud på livet i stedet for at have livet rundt om sig. Det er forfærdeligt.

Bor nærmest i kollektiv

Lene Beier har mærket momentan ensomhed. Men hun understreger, at hun er meget privilegeret.

Hun er omgivet af mennesker på sit arbejde og privat.

Hun mødte sin mand tidligt i livet, og sammen har de to børn. Familien bor nærmest i et kollektiv med Lene Beiers mor og med sin ene søster, svigerinde og nevø lige rundt om hjørnet.

Den ballast har givet hende overskuddet til at skabe fællesskaber for andre.

- Jeg er meget opmærksom på, at det er noget, jeg skal sætte pris på i mit liv. Så det er vigtigt for mig at prøve at hjælpe andre med at finde kærligheden eller komme ud af ensomheden, siger den 45-årige tv-vært.

- Mit hjerte brænder for mennesker, som på en eller anden måde ikke passer i de kasser og rammer, vi har lavet for vores samfund. Det betyder meget for mig, at ingen mennesker skal føle sig alene, lyder det.

Har delt sin egen historie

Lene Beier har i skrivende stund over 136.000 følgere på Instagram.

På det sociale medie, som frivillig og som tv-vært på programmer som "Landmand søger kærlighed" og nu i "Det fede fællesskab" bruger Lene Beier sin stemme til at sætte fokus på - og nedbryde tabuet om - udsathed. Det er en af nøglerne til at løse problemet, understreger hun.

Hun har selv fortalt sin families historie.

Som allernærmeste pårørende har hun udfordringerne inde på livet - Lene Beier er mor til en søn, som har haft det rigtig svært i mange år.

- Da han var lille, troede vi, han var særligt sensitiv. Det viste sig at være nogle sværere problematikker, fortæller hun.

Sønnen fik det værre og værre

Lene Beiers søn fik det værre og værre.

Han har hele livet haft fornemmelsen af ikke at passe ind i det etablerede skolesystem og af at føle sig anderledes.

Efter et langt udredningsforløb går Lene Beiers søn nu på en dagbehandlingsskole, og det er de rette rammer for ham. 

- Det er en kæmpe, kæmpe lettelse for os, at vores barn på mindre end et år faktisk har fået vendt det og nu har det godt, når han bliver mødt af de rigtige mennesker, som kan hjælpe ham, og han lærer at forstå sig selv og får nogle mestringsteknikker til sine udfordringer, fortæller Lene Beier.

- Vi fortjener alle sammen at være i et fællesskab, hvor nogle kan hjælpe os. Vi kan alle komme på afveje: Vi kan miste nogle, vi elsker. Vi kan blive skilt. Alt kan ske.

Lene Beier er mor til en dreng, der har haft det rigtig svært i mange år. (Arkivfoto).
Lene Beier er mor til en dreng, der har haft det rigtig svært i mange år. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS