Prins Richards hjemby i sorg: -De elskede ham

Byen har omkring 7000 borgere. Hele byen er i dag i sorg, fordi den vellidte prins Richard bisættes.

Prins Richards hjemby, Bad Berleburg, er tirsdag i sorg. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Keld Navntoft/Scanpix (Arkivfoto)
Prins Richards hjemby, Bad Berleburg, er tirsdag i sorg. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Keld Navntoft/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Prins Richards hjemby, Bad Berleburg, er tirsdag i sorg.

Prinsen var nemlig vellidt blandt befolkningen i byen, skriver tv2.dk.

– Han var altid parat til at tale med enhver. Min mand var tidligere ved stambordet i “Stærekassen”, og han (Prins Richard, red.) var også fast medlem ved stambordet, og han sad der jævnligt sammen med folk fra Berleburg. Og de værdsatte ham meget højt, siger en kvinde fra byen til tv2.dk.

Hele den danske kongefamilie deltager

Det danske kongehus er taget til Bad Berleburg for at støtte prinsesse Bendikte. Her deltager dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie.

Der er intet problem i, at hele den danske kongefamilie deltager i bisættelsen:

– Når de tager ud og hjem samme dag, skal der ikke være nogen stedfortræder i Kongehuset, fortæller kommunikationsmedarbejder hos Kongehuset, Anne Mette Kirk Ørskov, til kendte.dk.

Invitation til borgere trukket tilbage

Bad Berleburgs 7.000 borgere var i første omgang inviteret med til bisættelsen i Bad Berleburg kirken Evangelische Stadtkirche. Men i følge tv2.dk er den invitation trukket tilbage. Det er sket med anbefaling fra det lokale politi, som var bekymrede for de mange kongeliges sikkerhed.

Omkring 400 mennesker ventes at deltage i bisættelsen, der starter klokken 14.

Prins Richard sov ind sidste mandag på Berleburg slot. Han blev 82 år.

Powered by Labrador CMS