Rasende kultband væmmes over Trump-videos musikvalg

The White Stripes' kulthit "Seven Nation Army" er lydkulissen til en bombastisk video om republikaneren.

Lige som The White Stripes har Adele, The Rolling Stones, Queen, R.E.M og Neil Young raset over Republikanernes brug deres musik. Foto: ROBYN BECK/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Tilhængere af den kontroversielle republikaner Donald Trump må endnu en gang bladre cd-reolen igennem for at lede efter en ny slagsang til præsidentkandidatens kampagnevideoer.

Trump-tilhængere har hapset The White Stripes’ kulthit “Seven Nation Army” som baggrundsnummer til den bombastiske video, og det er sket uden tilladelse fra duoen selv.

– The White Stripes vil gerne utvetydigt fastslå, at de intet som helst har at gøre med den video, lyder det i en erklæring delt på bandets officielle Facebook-side.

– De væmmes ved associationen og af den ulovlige brug af deres sang, står der desuden i opslaget.

I den bombastiske kampagnevideo taler Trump om nationens problemer, fremtid og fjender, mens der kører højdramatiske billeder over skærmen af naturkatastrofer, grædende personer og soldater i krig imens.

Også musik af sangerinden Adele, rullestenene fra The Rolling Stones, legendariske Queen, musikeren Neil Young og rockbandet R.E.M. har lagt soundtrack til Trump-videoer, og de har alle lige som The White Stripes bedt om at stoppe brugen af deres respektive hits.

The White Stripes består af musikerne Jack og Meg White, som fortalte omverdenen, at de var søskende, men i virkeligheden var de gift.

Rockbandet var aktive fra 1997 til 2011 og har hittet med numrene “The Hardest Button to Button”, “Blue Orchid” og “Ball and Biscuit”.

/ritzau/FOKUS

Læs The White Stripes opslag på deres officielle Facebook-side her:

Powered by Labrador CMS