Rigeligt smør: Multitalent runder skarpt hjørne

Den mangeårige kapelmester i Cirkusrevyen, tv-kokken, komponisten og restauratøren James Price, fylder 60 år den 20. november.

James Price kokkererer i hjemmet. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

To ting kan man med rette forvente en vis kvalitet af, når James Price 20. november fylder 60 år og inviterer kolleger, venner og bekendte til reception i sit hjem i Gentofte:

Maden og musikken.

Artiklen fortsætter under videoen

James Price er uddannet i komposition fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har gennem 20 år været orkesterleder ved Cirkusrevyen.

Her har publikum haft glæde af den joviale kapelmester, når han fra sit podie har akkompagneret skuespillerne på sit piano og sendt sit smittende smil ud i salen.

Det gode humør har han også haft med på tv, hvor han i flere forskellige programmer har givet den som selvudråbt “madøre” og lært seerne fif fra kostpyramidens mere fedtmættede sektioner.

Set flere gange på tv

Mest kendt er nok programmet “Spise med Price”, hvor han sammen med lillebroren Adam har hygget sig igennem foreløbigt 11 sæsoner og er i gang med en 12.

Blandt andet blev de to brødre kendte for at bruge “rigeligt med smør” – et produkt, de nærmest helgenkårede i de tidlige sæsoner.

James Price har desuden lavet madprogrammer med konditoren Mette Blomsterberg, hvor han er drivkraften på hovedretten og hun på desserten.

Sprang ud med egne restauranter

Succesen på tv dannede også grobund for James Prices drøm om at blive restauratør.

En drøm, han har fortalt, at han har arvet fra sine madglade skuespillerforældre, John og Birgitte Price, men som forældrene aldrig fik realiseret.

Med rygstøtte fra ejeren af Dragsholm Slot, Mads Bøttger, åbnede James i 2011 sammen med Adam brødrenes første restaurant i Rosenborggade.

I den røde murstensbygning, hvor Københavns Universitets Institut for Statskundskab tidligere lå.

Siden er yderligere tre restauranter og to amerikanske dinere kommet til i Tivoli, Lyngby, Aalborg og Herning.

Hjemme i Gentofte lever James Price sammen med hustruen Anette, der også fungerer som hans kommunikationsrådgiver fra bureauet “Price Kommunikation”.

James har desuden den voksne søn, Julius, fra sit tidligere ægteskab med Kirsten Price, som han blev skilt fra i 2008.

Powered by Labrador CMS