Royale børn var ikke egnet til særlige titler
Prins Williams to yngste børn risikerede ikke at få royale titler.
Normalt betyder det at være søn eller datter af en konge, prins, dronning eller prinsesse, at man automatisk også tituleres som prins eller prinsesse. Men sådan har det ikke helt været i det britiske kongehus.
Der var faktisk stor risiko for, at tronarvingen prins Williams to yngste børn Louis og Charlotte ikke havde fået titlerne som prins og prinsesse. Men uanset hvad ville deres storebror George.
Artiklen fortsætter efter videoen
Det skriver Express.
Oldemor trådte i karakter
Den originale lovgivning på området var lige ved at snyde prinsesse Charlotte og prins Louis for deres fornemme titler.
Det hed sig, at det kun var det førstfødte mandlige barnebarn efter tronarvingen – i dette tilfælde prins Charles – der fik titlen som prins, mens de resterende søskende enten ville blive kaldt lord eller lady, alt efter hvilket køn barnet har.
Men den lovgivende tradition satte oldemor dronning Elizabeth en stopper for.
Hun fik lavet den gamle lov om, som betød at alle prins Charles børnebørn kaldes for prins eller prinsesse. I hvert fald dem, der er barn af tronarvingen, som i dette tilfælde er prins William.
Søstre på niveau med brødre
Ændringen gjorde også noget for ligestillingen i det britiske monarki.
Dronning Elizabeth gjorde en ende på førstefødselsretten, der kun har tilgodeset mandlige arvinger. Det betyder, at døtre nu på lige fod indgår i tronfølgen og ikke bliver passeret af yngre mandlige søskende.
Helt konkret gør det, at prins Louis ikke overhaler prinsesse Charlotte i tronfølgen.
Der er dog fortsat en række love og regler i forhold til titler, som det britiske kongehus følger. Det er eksempelvis grunden til, at prins Harry og hertuginde Meghans søn ikke har en royal titel.
Han blev i stedet givet navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Efternavnet Mountbatten-Windsor er tidligere brugt i det britiske kongehus til de medlemmer, der ikke får titel som Hans eller Hendes Kongelige Højhed.