Så er den ude: Ny Kim Larsen-plade solgt i nat

Nyt Kim Larsen-album udkommer midnat natten til fredag. Sønnen Hjalmer har været med til indspilningen.

Kim Larsens nye album sælges fra midnat i pladebutikken RecordPusher i Odense, fredag den 29. marts 2019. Ejer af forretningen Bo Ellegaard Pedersen stod bag disken.. KLIK videre og se flere billeder fra den historiske begivenhed. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Kim Larsens nye album sælges fra midnat i pladebutikken RecordPusher i Odense, fredag den 29. marts 2019. Ejer af forretningen Bo Ellegaard Pedersen stod bag disken.. KLIK videre og se flere billeder fra den historiske begivenhed. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

Den afdøde nationalskjald Kim Larsens sidste album udkom klokken 00.01 fredag. Derfor holdt pladebutikken RecordPusher i Odense ekstraordinært åbnet over midnat for at kunne sælge albummet med titlen “Sange Fra Første Sal”. Hvordan det gik kan du se billeder af i galleriet over artiklen.

På butikkens hjemmeside skriver de, at der var åbent indtil klokken 01.00 og igen fra klokken 06.00 fredag morgen. RecordPusher ligger tilfældigvis ganske få meter fra Kim Larsens gamle lejlighed, hvor alle 12 sange fra det nye album er indspillet.

Et Kim-album

Albummet blev også udgivet på streamingtjenesterne Spotify og Tidal fra klokken 00.00 fredag samt Kim Larsens YouTube-kanal. Sangene blev indspillet over foråret og sommeren 2018, og på albummet figurerer blandt andre sønnen Hjalmer og Jørn Ørn, der var Larsens manager.

Trioen pryder coveret, hvor billedet er taget af Kim Larsen s hustru, Liselotte Kløvborg.

– Fra start til slut er det her album lavet af Kim. Han skrev sangene, forberedte alt, inden det skulle indspilles, og hvordan det skulle gøres ned til mindste detalje, skriver Warner Music i pressemeddelelse.

– Han lyttede som altid grundigt til miks, bestemte sangrækkefølgen og han valgte titlen og coverbillederne. Det eneste, han ikke nåede, var at udgive det hele, så det er det, vi gør for ham nu, står der desuden.

Syg og død

Kim Larsen døde 30. september samme år. Han sov stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 72 år. Gennem længere tid kæmpede Kim Larsen med prostatakræft, som han blev opereret for.

Af hensyn til helbredet aflyste han en del koncerter i sommeren 2018 i Norge. Men han gav blandt andet en koncert på sidste års Smukfest. Dengang optrådte han siddende. Han har siden 1970’erne været kendt som en af de mest populære kunstnere i Danmark nogensinde og har solgt millioner af plader.

Kim Larsen er stemmen bag en række hits. Med bandet Gasolin’ var det sange som “Rabalderstræde” og “Kvinde min”. Det nye album bærer undertitlen “skitser”, og det er præcis, hvad det indeholder.

Stolt søn

Hjalmer Larsen, søn af Kim Larsen, takker på Instagram sin afdøde far for at få lov til at være med til at indspille albummet.

– Jeg fortalte dig heldigvis, hvor uendelig stolt jeg er over at være med på den her plade, og at det altid vil stå som det største og smukkeste for mig. Tak fordi du altid satte barren så højt, og tak fordi jeg måtte være en del af det, skriver Hjalmer Larsen på Instagram, hvor han afslutter opdateringen med et hjerte.

Dj og journalist Jørgen de Mylius er begejstret over udsigten til nye sange fra Kim Larsen.

– Det er fantastisk. Jeg forventer, at det lever op til god Kim Larsen-standard, og at det er nye dejlige sange, som det har været på hvert eneste album. Og så skal det selvfølgelig ud til folket. Så det er vidunderligt. Det er dejligt lige at få lidt dessert, siger han.

Powered by Labrador CMS