Så stor en succes er kronprinsens løb

Royal Run sælger voldsomt mange billetter.

Kronprins Frederiks løb Royal Run er en stor succes i Aarhus, hvor der er udsolgt med godt 16.000 billetter. Klik videre og se, hvor mange der er solgt andetsteds. Foto: Scanpix
Kronprins Frederiks løb Royal Run er en stor succes i Aarhus, hvor der er udsolgt med godt 16.000 billetter. Klik videre og se, hvor mange der er solgt andetsteds. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

– Det er gået rigtig stærkt.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering af billetsalget til Kronprins Frederiks løbefest Royal Run, der vender tilbage i 2019. Kommunikationsansvarlig Bodil Kjærgaard oplyser til Kendte.dk, at det ser rigtig godt ud med salget.

Vi har forsøgt at få en opdatering på det generelle salg af billetter, fordi det allerede torsdag kom frem, at de godt 16.000 billetter i Aarhus er blevet revet væk. Der er totalt udsolgt, og salget af billetter blev skudt i gang den 16. januar, og på de første 24 timer var der i alt solgt 16.000 billetter.

Mere end 50.000

Da Royal Run blev lanceret i 2018 var det kronprinsens måde at dele sin 50-års fødselsdag med hele Danmark. Prinsen er i den grad kendt for sin store glæde ved sport og idræt, og netop derfor valgte han sammen med dansk atletik-forbund, at alle skulle have muligheden for at løbe med ham. Det tog 70.575 danskere imod.

I 2019 bliver løbet ikke afviklet i forbindelse med Frederiks fødselsdag, men er derimod spredt ud over flere dage. Denne gang er også Færøerne og Bornholm med som deltager-steder. Det samme er København og Aalborg foruden Aarhus.

Torsdag aften gik et rygte i Aarhus’ løbekredse amok, og det fik tilmeldingerne til at eksplodere. Således kunne lokal-arrangøren Aarhus 1900 melde alt udsolgt. Sammenlagt har 54.083 løbere i skrivende stund meldt sig til, oplyser Royal Run til Kendte.dk.

Helt vildt

Aarhus 1900, der står for at arrangere løbets aarhusianske afdeling, hvor kronprinsen i øvrigt deltager og løber den såkaldte one-mile, er noget overrasket over at være blevet løbet over ende med tilmeldingerne.

– Det er helt overvældende. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det kunne gå så stærk. Jeg håber, de, der ikke har fået sig tilmeldt, vil deltage som tilskuere og være med til at skabe en festlig ramme om løbet, sagde Lars Nielsen fra Aarhus 1900 i en pressemeddelelse torsdag, efter de sidste billetter forsvandt.

I alt fordeler de 16.000 pladser i Aarhus sig på 4500 på milen, 7000 på fem kilometer-strækningen og 4500 på 10 kilometer.

Sådan fordeler det sig

I alle byer er der af hensyn til sikkerhed og den praktiske afvikling sat deltagerlofter, som skal sikre den gode oplevelse for alle deltagere. Disse lofter er henholdsvis 45.000 i København/Frederiksberg, 12.000 i Aalborg, 16.000 i Aarhus og 6000 i Klaksvik på Færøerne.

Tilmeldingstallene er følgende:

  • Klaksvik, Færøerne: 2662 tilmeldte.
  • Aarhus: 16.144 tilmeldte (udsolgt).
  • Aalborg: 9386 tilmeldte.
  • København/Frederiksberg: 25.891 tilmeldte.

Derudover er der allerede 404 tilmeldte til Royal Run-arrangementet på Bornholm uden kongelig deltagelse.

Powered by Labrador CMS