Sådan har hun det

Hendes helbred er blevet et samtaleemne på det seneste

Dronning Elizabeth har normalt et jernhelbred, og derfor er der hurtigt noget at tale om, når hun aflyser rejser og overnatter på sygehuset.
Dronning Elizabeth har normalt et jernhelbred, og derfor er der hurtigt noget at tale om, når hun aflyser rejser og overnatter på sygehuset.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er intet, der tyder på, at Dronning Elizabeth, verdens længst siddende monark, er alvorligt syg.

Alligevel taler man mere om hendes helbred i disse dage, end man gør normalt. Det er der flere grunde til. 

Dels er dronningen kendt for at have et jernhelbred, og dels har hun i oktober måned udvist tegn på sin alder mere end én gang.

Spørgsmålet er, hvad det så er, der foregår med dronningen. Det har Hello Magazine forsøgt at finde hoved og hale i. 

Aflyste rejse

Den 20. oktober kom det frem, at dronningen havde aflyst en tur til Nordirland, fordi hun af læger var blevet bedt om at hvile sig i nogle dage. 

- Dronningen har modstræbende accepteret lægefaglige råd om at hvile sig de kommende dage.

- Hendes Majestæt er ved godt mod og skuffet over, at hun ikke kan besøge Nordirland, hvor hun skulle have deltaget i en række arrangementer i dag og i morgen, lød det i en meddelelse fra kongehuset. 

På hospitalet

Sent torsdag aften, den 21. oktober, meddelte Buckingham Palace så, at dronningen overnattede på sygehuset fra onsdag til torsdag. Hun blev undersøgt onsdag, overnattede og vendte tilbage til Windsor Castle torsdag ved middagstid. 

Ifølge britiske Express var det kun noget, det britiske kongehus kommenterede på, fordi historien var blevet opsnappet af britiske The Sun. 

Express refererer til Jonny Dymond, der er royal hofreporter for BBC, der siger, at hoffet ikke havde meldt noget ud, hvis ikke historien allerede var ude. 

- Et af de negative aspekter ved at være monark er, at dit helbred er en evig kilde til offentlig nysgerrighed, siger Jonny Dymond.

Rekordholder

Dronningen har regereret siden den 6. februar 1952. Hun er verdens længst siddende monark, og hun har været dronning, siden hun var 25 år gammel. 

Hendes helbred har generelt altid virket til at være fremragende, og det var eksempelvis et særsyn, da hun tidligere på måneden blev set offentligt med en stok. 

Alene

Dronning Elizabeth mistede sin mand gennem mere end 70 år, da Prins Phillip døde som 99-årig. 

Tabet af gemalen har dog ikke bremset dronningens aktivitetsniveau. Hun deltager fortsat i arrangementer, enten alene eller i selskab med andre medlemmer af kongehuset.

Spørgsmålet er så, om dronningen påtager sig for mange opgaver, hendes alder taget i betragtning. 

Hello Magazine har spurgt Isabella Kent, læge ved det britiske sundhedsvæsen, og hun understreger, at din alder alene ikke kan afgøre, hvor aktivt et liv, du kan leve. 

- En person kan godt være gammel af alder uden at være skrøbelig og i fin stand til at gøre de, det var vant til at gøre, da de var yngre, siger Isabella Kent til Hello Magazine. 

Man skal holde øje 

Det betyder dog ikke, at dronningen kan ignorere alderen helt og aldeles. 

Isabella Kent siger, at det er vigtigt, at man, når man runder en vis alder, skal være meget opmærksom på, hvordan kroppen faktisk har det. 

- Dronningen skal holde godt øje med sit blodtryk, selv når hun har travlt, siger Isabella Kent. 

Isabella Kent er i øvrigt helt sikker på, at dronningen nyder rigtig godt af, at hun ikke er alene, selvom hendes mand er død. Hendes store netværk i den kongelige familie kan være med til at sikre, at hun forbliver rask og rørig. 

- Der er ingen tvivl om, at hun har skullet håndtere mange ting det seneste år, og at hun både har gjort det godt med fortsat at være synlig ved royale begivenheder og bevaret fatningen i offentlighedens øjne. Det er ingen let opgave i den alder, siger Isabella Kent til Hello Magazine.

Powered by Labrador CMS