Skip to main content

Scorer topjob

Jonas Kuld Rathje bliver ny chefredaktør for Illustreret Videnskab. Han vil gøre mediet til det foretrukne for videnskabelige nyheder

Mediechefen Jonas Kuld Rathje har landet et nyt job, efter at han i juni forlod posten som chefredaktør på B.T.

Hans nye job har samme titel, men denne gang bliver det på tidsskriftet Illustreret Videnskab.

Det oplyser udgiveren Bonnier Publications i en pressemeddelelse ifølge fagbladet Journalisten.

- Jonas Kuld Rathje er med sin erfaring, redaktionelle profil og interesseområder nærmest skræddersyet til opgaven med at løfte Illustreret Videnskab ind i fremtiden, siger Elisabeth Halmø, som er vicedirektør i Bonnier Publications, i pressemeddelelsen ifølge Journalisten.

Rakte ud efter topstilling

Jonas Kuld Rathje forsøgte at blive ansvarshavende chefredaktør for B.T., efter at den daværende chef, Michael Dyrby, fratrådte stillingen.

Det skete efter udsendelsen af en dokumentar, der beskrev krænkelser på TV 2 på et tidspunkt, hvor blandt andre Michael Dyrby sad i ledelsen.

Michael Dyrby erkendte efterfølgende, at han havde haft "upassende forhold" og udvist "dårlig dømmekraft" i sin tid på TV 2.

Jonas Kuld Rathje blev indsat som konstitueret chef, men i sidste ende gik stillingen til Pernille Holbøll, som tidligere har været chefredaktør på Ekstra Bladet. Derefter valgte han at forlade mediet.

Nu giver han sig så i kast med videnskabsjournalistikken.

Jonas Kuld Rathje forlod i juni sin stilling på B.T. Nu skal han være chefredaktør på Illustreret Videnskab. (Arkivfoto).
Jonas Kuld Rathje forlod i juni sin stilling på B.T. Nu skal han være chefredaktør på Illustreret Videnskab. (Arkivfoto).Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Det foretrukne medie

Han fortæller i pressemeddelelsen, at målet er at gøre Illustreret Videnskab til det foretrukne medie for videnskabelige nyheder.

Samtidig ser han frem til at kunne kombinere to personlige interesseområder.

- På Illustreret Videnskab glæder jeg mig til at forene to af de ting, der optager mig mest: Medieudvikling med digitalt fortegn og formidlingen af det videnskabelige stof, som både er utroligt spændende og vigtigt, siger Jonas Kuld Rathje i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke, hvornår den nye chefredaktør tiltræder stillingen.

Del din kommentar