Se de søde billeder: Sådan fejrede de kongelige Lucia-dag

Der var smil og glæde i det svenske kongehus, da prinsesse Estelle og prins Oscar fejrede Luciadag.

Det er efterhånden et par år siden, at Estelle og Oscar har været så små. Men nu har kronprinsesse Victoria fanget de søde søskende på et nyt, fremragende billede. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Den 13. december er en dag, der er helt speciel i Skandinavien – overalt kan man se det ene luciaoptog efter det andet, som alle fejrer Santa Lucia. Det er en katolsk helgen, hvis man betyder lys. Derfra kender vi også traditionen med luciaoptog, sang og selvsagt levende lys.

Og i kongehuset er denne tradition også en del af fejringen – i hvert fald i det svenske kongehus, hvor kronprinsesse Victoria i år har fanget et helt særligt øjeblik, som efterlader en med et stort smil.

Victoria har nemlig fanget et billede af børnene prinsesse Estelle på seks år og prins Oscar på to år. De er begge iført den kendte Luciakjole. Og traditionen tro, så skal der være en luciabrud – og den rolle har prinsesse Estelle påtaget sig med bravur.

Søde søskende

Men hvor Estelle naturligt nok har taget rollen som luciabrud, så ville Oscar på to altså også være med. Han fik også en luciakjole på, mens han blev udstyret med en guldstjerne og dertilhørende hat. Og smilene er ikke til at tage fejl af for de to royale stjerneskud – de ser ud til at nyde det og have sjovt.

Og det er altså kronprinsessen selv, der har fanget det søde øjeblik på kamera.


Powered by Labrador CMS