Skip to main content

Sejleren med den store vilje

Arne Nielsson, der onsdag 11. maj fylder 60 år, har vundet flere medaljer end de fleste sportsfolk. I dag inspirerer han andre til at jagte sejre i privatlivet

Arne Nielsson har siden karrierestoppet i 1996 arbejdet som coach, forfatter og foredragsholder. Han har blandt andet udgivet syv bøger.
Arne Nielsson har siden karrierestoppet i 1996 arbejdet som coach, forfatter og foredragsholder. Han har blandt andet udgivet syv bøger.Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Coach, foredragsholder og forfatter er formentlig blandt de første mærkater, mange vil sætte på Arne Nielsson, når hans navn popper op.

Men det var ude på vandet, at han i første omgang blev en del af danskernes bevidsthed med imponerende resultater i kanoroning.

Arne Nielsson, der onsdag 11. maj fylder 60 år, kan blandt andet prale af at have ti VM-guldmedaljer i sin samling.

VM og OL-medaljer

Dertil kommer to VM-sølvmedaljer, en VM-bronzemedalje, en OL-sølvmedalje og en lang række andre mesterskabsmedaljer. Succeserne blev opnået i toerkano sammen med Christian Frederiksen.

I tillæg kan Nielsson prale af at have vundet 74 danmarksmesterskaber. Medaljerne er vundet i perioden 1977-1996.

Den klejne sjællænder var qua sin størrelse ikke spået store chancer for kanosucces, men han modbeviste alle kritikerne med sin ukuelige vindermentalitet.

Hædret for sin karriere

Så sent som sidste år blev han hædret for sin imponerende karriere, da han var med på Danmarks Idrætsforbunds liste over de 125 største sportsnavne siden indførelsen af de moderne olympiske lege i 1896.

Selv om karrierestoppet som eliteatlet ligger 26 år tilbage i tiden, er sejrsviljen intakt.

Han har blandt andet coachet og samarbejdet med en række andre danske topatleter.

Holder foredrag

Han har flittigt turneret rundt med forskellige foredrag, der kan inspirere de tilstedeværende til at opsøge og optimere mulighederne for flere sejre i såvel deres erhvervskarriere som i deres privatliv - sejre, der intet behøver at have med sport at gøre.

Ifølge den autentiske og muntre inspirator har mere end 500.000 personer overværet hans foredrag.

Han er desuden forfatter og medforfatter til syv bøger, heraf flere bestsellere. Mest kendt er selvhjælpsbogen "Viljen til sejr", der blev udgivet i 2003. Den blev siden fulgt op af "Viljen til sejr 2" i 2011.

Del din kommentar