Silas Holst dansere videre

Hyret som koreograf i forbindelse med musicalen 'Fame' i Danmark

Offentliggjort

Det er 25 år siden, at musicalen "Fame" sidst blev sat op i Danmark.

Men næste år vender den tilbage, og det bliver den professionelle danser og musicalperformer Silas Holst, der som forestillingens koreograf skal være med til at sætte holdet, når den gør comeback.

At turde drømme

Det annoncerer Hele Danmarks Musicalteater, der er et samarbejde mellem One and Only Musicals, Vejle Musikteater og Holstebro Teater, i en pressemeddelelse.

- "Fame" handler om at turde drømme stort, hvilket minder mig om, da jeg som ung stod foran spejlet og havde store drømme, siger 41-årige Silas Holst i pressemeddelelsen.

Søger anerkendelse

Musicalen udspiller sig på en kunstnerisk og kreativ skole og følger en gruppe gymnasieelever og deres lærere. De drømmer alle om at kunne udtrykke sig gennem deres kunst og blive anerkendt for dem, de er - inderst inde, lyder det om handlingen.

De medvirkende vil være et miks af etablerede musicalstjerner, kendte navne og unge, uprøvede talenter.

Uslebne diamanter

I forestillingens ånd skal Silas Holst derfor lede en åben audition og forsøge at finde unge, uslebne diamanter, der skal være med til at præge den danske musicalbranche i de kommende år, lyder det.

At give noget tilbage

- Det er en kæmpe ære at være med til at bringe musicalen tilbage til Danmark og være med til at finde de nye talenter, som musicalen netop handler om. Det betyder meget for mig, at jeg kan give noget tilbage til den næste generation, siger Silas Holst videre i pressemeddelelsen.

Trækker stikket

Den 41-årige dansestjerne oplyste tidligere på året, at han indstiller karrieren som professionel danser efter sin medvirken i "Strictly Ballroom" næste år, men at han stadig fortsætter med at lave musicals - dog i roller fokuseret på sang og skuespil. Derudover arbejder Silas Holst også bag scenen som koreograf.

Baseret på musicalfilm

"Fame" får premiere i Falkonersalen på Frederiksberg 11. september 2025. Derefter opsættes musicalen på Vejle Musikteater fra 22. oktober og Musikteatret Holstebro fra 7. november.

Musicalen er baseret på musicalfilmen af samme navn fra 1980 og er kendt for sange som "I Want to Make Magic" og "Can't Keep It Down".

Silas Holst oplyste tidligere på året, at han indstiller karrieren som professionel danser, men fortsætter med musicals i roller fokuseret på sang og skuespil. Derudover arbejder han også bag scenen som koreograf.
Powered by Labrador CMS