Skip to main content

Skal til at overveje sin fremtid

Henrik Møllgaard skal med sine 38 år til at overveje fremtiden, men det er svært

Med et kontraktudløb hos Aalborg Håndbold i sommeren 2024 er Henrik Møllgaard tvunget til at gå i tænkeboks i forhold til fremtiden.

Det fortæller han til kendte.dk.

Noget som giver mening

– Nej, jeg har ingen planer. Jeg vil allerhelst spille håndbold. Det er fantastisk sjovt, men nu skal jeg altså overveje, hvordan jeg skal fylde resten af mit voksenliv ud med noget som også giver mening, siger den 38-årige venstre back på VM-landsholdet.

Allerede som seksårig begyndte han at kaste med bolde i håndboldhallen i sydfynske Gredstedbro, og som 20-årig begyndte den professionelle karriere.

Stort pres

– Vi håndboldspillere har også noget med i bagagen, som man ikke kan få på skolebænken. Vi er vant til at arbejde under stort pres, og er altid til eksamen. Til gengæld er vi håbløst bagud i forhold til uddannelse på andre områder, erkender Henrik Møllgaard, der i 2018 kom til Aalborg fra Paris Saint-Germain, hvor han spillede sammen med Mikkel Hansen.

Tid til familien

– I Paris fyldte håndbolden alt, mens i Danmark er der mere tid til familielivet. Der trænes nemlig på andre tidspunkter, og det gør, at man bedre kan få tid til at hente og bringe børn fra skole og spise aftensmad sammen, forklarer Henrik, der er bosat i Aarhus med familien bestående af hustruen Christina og døtrene Viola, ti og syvårige Augusta.

­– Vi ser tilbage på Paris med stor glæde, men vi har også været glade for at komme hjem og tilbyde børnene en dansk skole, siger han.

Håndboldveteranen Henrik Møllgaard satser på, at hans kvaliteter som elitesportsmand også kan bruges i erhvervslivet.
Håndboldveteranen Henrik Møllgaard satser på, at hans kvaliteter som elitesportsmand også kan bruges i erhvervslivet.Kenth G. Madsen
Del din kommentar