Skuespiller om rolle: Vi er meget ens

Der er ligheder mellem skuespilleren Jesper Riefensthal og hans rolle Tom i den nye DR-serie Fred til lands.

Skuespilleren Jesper Riefensthal minder meget om rollen Tom, som han spiller i den kommende DR-serie Fred til lands. foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Det kan godt være, at navnet Jesper Riefensthal ikke ringer mange klokker ved første øjekast. Men hvis du er en hyppig teatergænger, så har du stødt på den 40-årige skuespiller et utal af gange.

Nu spiller han med i den nye DR-serie Fred til lands, der har premiere til efteråret. Her spiller han rollen som Tom, der på en helt særlig måde minder om skuespilleren selv.

Stille og rolig

Fred til lands er en psykologisk thrillerserie, der foregår i den fynske landsby Ebberup. Her bor Tom, som spilles af Jesper Riefensthal.

Arbejdet med rollen har været interessant for skuespilleren, der på trods af at have fået rollen som en ganske almindelig mand, har haft udfordringer ved at spille ham.

– Det er umiddelbart ret lige til at spille en almindelig god mand. Men egentlig er det ret komplekst. Almindelighed er ret komplekst. Det er mindre udsving, men udsvingene er der jo. Det tiltaler mig. Privat har jeg det godt med at ting bare er stille og rolige. Der mødes vi meget godt mig og Tom. Der er vi meget ens, siger Jesper Riefensthal til Kendte.dk.

Konfliktsky mand

Det er skuespilleren Jesper Riefenthals første større rolle i en DR-serie, men han har tidligere haft småroller i DR-produktioner som Ditte og Louise og Bedrag.

I rollen som Tom tager skuespilleren fat i en mere dæmpet karakter, der hellere tier stille end åbner munden, når der er uenigheder i luften.

– Han prøver virkelig bare at få ting til at fungere. Han prøver at holde bølgerne små. Han er konfliksky. Han er på ingen måde kolerisk. Det skal ikke være på hans måde. Han er bare en ganske almindelig god mand, siger han.

Vil ikke have børn

Men der noget, som kan presse den fredelighed, Tom søger. For han er lidt i problemer med en ung mand fra landsbyen, der hedder Mike. Han er grunden til, at Tom ikke har lyst til at opfylde sin kone, spillet af Lene Maria Christensen, Bibbis største ønske.

– Tom er gift med Bibbi. De har den lokale bar 7’eren sammen. Han er en mand, der prøver at få en dagligdag til at køre. Han har endelig fået det her sted, som han har drømt om. Nu har han fået en kone. Hun vil jo så have nogle børn, og der er han lidt på en anden frekvens. Der er han ikke helt enig med hende, siger skuespilleren.

Powered by Labrador CMS