Smider bombe: -Det er slut
Rikke Gøransson vinker farvel til det værtsjob, der har formet hende. I kulissen venter nye udfordringer, hvor hun kan bruge andre interesser og kompetencer
Igennem 15 år har Rikke Gøransson budt deltagere og seere velkommen til "Paradise Hotel".
Stedet, hvor singler danner par for en uge ad gangen for at undgå at ryge på porten, og hvor alliancer og romancer er fast inventar.
Hun har stået på sidelinjen, når aftaler er blevet brudt, tårerne har flydt, og alle drømmene er blevet pakket ned i kufferten.
Nu er det blevet Rikke Gøranssons tur til at sige farvel til paradiset. Hun har nemlig besluttet ikke at vende tilbage som vært på programmet, der nu bare hedder "Paradise".
Dermed er det også en afsked med Rikke Gøranssons professionelle paradis.
Har fået nye prioriteter
For værtsrollen, formatet og de årlige rejser til Mexico har været en eventyrlig base i hendes liv, som andre job ikke har kunnet konkurrere med.
Indtil nu.
- Nogle gange er tiden bare rigtig. Jeg tror, jeg har ledt efter - ikke en undskyldning - men en mulighed for at sige farvel til det i nogle år.
- Jeg er blevet ældre, og så ændrer ens prioriteter, værdisæt og fokus sig, forklarer Rikke Gøransson om beslutningen.
Var et drømmejob
Rollen som Paradise-vært har ellers været et drømmejob, siden hun gjorde sin entré som bare 20-årig.
Kollegerne er blevet hendes venner.
Hun har hvert år brugt måneder i Mexicos varme.
Hun har udfyldt en række forskellige opgaver både foran og bag kameraet og har hvert år kunnet fokusere på at finpudse nye dele af sin egen optræden.
Men de 15 sæsoner med realityprogrammet har også repræsenteret ro og - stilstand.
Men Rikke Gøransson har en indbygget rastløshed, der har betydet, at hun har været nødt til at fylde på andre steder.
Har uddannet sig sideløbende
Hun har sideløbende uddannet sig til fitnesstræner, kostvejleder og dokumentarfilminstruktør.
Efter fire års studier blev hun i 2020 også færdiguddannet psykoterapeut. Og det har sat tanker i gang.
- Undervejs i den proces har jeg kunnet mærke, at der er nogle andre ting, der begynder at trække i mig. Ikke for at negligere de dilemmaer, de unge mennesker står med dernede. Men når du sidder og læser til psykoterapeut og har med eksistentielle temaer at gøre og så måneden efter rejser til Mexico, så er det jo fint for at få en balance i tingene.
- Men jeg kan mærke, at det, der rører mit hjerte nu, måske er noget andet. Så jeg vil gerne bruge det, jeg har lært som menneske og professionel storyteller til at lave noget, der gør nytte for samfundet, fortæller hun.
Vil sætte fokus på vigtige temaer
I november rejste Rikke Gøransson til Oslo for at være vært ved et skandinavisk diabetes-indsamlingsshow.
Det var hendes hidtil største job og et, der gav så meget mening, fortæller hun.
Og den del vil hun gerne skrue op for nu.
Tv-selskabet bag "Paradise", Nordic Entertainment Group, er helt med på planen, og der er derfor nye formater i støbeskeen, hvor den 35-årige vært skal bruge sine erfaringer og uddannelser til at sætte fokus på vigtige temaer i samfundet.
- På uddannelsen har jeg lært det gode, lyttende, nysgerrige interview, og det kan jeg ikke lade være med at bruge nu. At være et medmenneske, forklarer Rikke Gøransson.
Tog chancen
Som helt ung ville hun også gerne have læst psykologi på universitet og have taget den "lange, fine uddannelse", sådan som hun havde lært hjemmefra, at man skulle.
Men hun tog chancen og hoppede med på det spændende og på mange måder mere usikre eventyr.
Det har ikke været nemt altid at tro på, at fremtiden havde noget godt i vente til hende. Og det har langtfra været lutter lagkage at blive kendt.
- Men ellers ville jeg aldrig have fået de oplevelser, have mødt de mennesker og skabt en platform for mig selv, hvor jeg har et talerør til mine medmennesker.
- Og jeg er nået til et sted nu, hvor jeg tænker, at det har været det værd, hvis den platform bliver brugt til noget konstruktivt og kærligt fremover, siger hun.
Vil hjælpe de unge
Hvordan det præcis kommer til at tage sig ud, ligger ikke helt fast endnu.
Men der er samfundsproblemer nok at tage fat i og sætte fokus på, hvis man spørger Rikke Gøransson.
Og hun tager gerne den yngre generation i hånden og hjælper med at klæde dem på.
- Der er mange ting i den tid, vi er i, jeg gerne vil beskæftige mig med. Samfundsdynamikker, sociale medier, grænsesætning, siger Rikke Gøransson og fortsætter:
- Jeg var i tvivl om, om jeg skulle sidde og være praktiserende terapeut. Men hvis jeg kan nå ud til endnu flere, så er det jo sindssygt. Jeg vil gerne se på, hvad der kunne være brug for. For mig er det drømmen at lave noget i fremtiden, der har samfundsmæssig relevans.