Skip to main content

Stemt ud af Bagedysten: -Det var uværdigt

Johanne Gormsen nåede sit mål og var efter en intens kvartfinale glad for at ryge ud af konkurrencen, der åd hendes overskud og fjernede appetitten

Johanne Gormsen røg ud.
Johanne Gormsen røg ud.

Det er ikke altid det søde liv at være med i "Den store bagedyst".

Særligt ikke, når man også har en skole at passe og et ungdomsliv at pleje, erfarede 18-årige Johanne Gormsen, der som den sjette i rækken måtte smide forklædet i kagekonkurrencen.

- Det var sindssygt hårdt. Det fremstår meget dejligt og hyggeligt på fjernsyn, men det handler om mere end bare kage, siger Johanne Gormsen.

- Jeg mistede fuldkommen appetitten, fordi jeg var så presset, fortæller hun.

Mere ro

I dag er der heldigvis kommet mere ro over tilværelsen, som Johanne Gormsen bruger på at gå i gymnasiet og på at pleje vennerne og løbetræningen i Odense, hvor hun bor med sin mor og sin hund, når hun altså ikke har nattevagter på den natklub, hun arbejder på.

Men mellem hver optagelse af "Den store bagedyst" på Clausholm Slot i Midtjylland, blev det meste af Johanne Gormsens fritid brugt på at træne teknikker og finde nye smage og dekorationer at imponere dommerne med.

Det blev til sidst for meget for Johanne Gormsen, der i perioden var under et stort pres, når hun samtidig skulle passe sin skole, fortæller hun.

Derfor var hun egentlig lettet over at ryge ud i kvartfinalen, som var hendes mål at nå.

- Jeg er megatilfreds med, hvor langt jeg er nået. Og da jeg røg ud, tænkte jeg bare: "Yes, jeg fik lov til at komme ud af bagedysten", siger hun med et grin og tilføjer:

- Jeg kunne ikke mere. Jeg synes ikke, det var sjovt længere til sidst.

Tidens kagetrends

I lørdagens afsnit blev deltagerne prøvet i, hvor godt de havde styr på tidens kagetrends.

I første udfordring skulle de bage en vegansk tærte.

Her imponerede Johanne Gormsen dommerne med en blåbærtærte med kokos, der stod stringent og flot med blomsterpynt og chokoladestriber.

Men da den hemmelige udfordring ramte teltet, måtte hun stramme løbeskoene for at kunne følge med.

Et ekstra benspænd

Den unge bager har vidst, siden hun meldte sig til programmet, at den ordblindhed, hun er udfordret af, ville være et ekstra benspænd, når der skulle læses opskrifter i en fart og kreeres kager, der ikke kunne forberedes på forhånd.

Og det endte hun med at snuble over.

I lørdagens hemmelige udfordring skulle deltagerne bage mini-bryllupskager, som dommeren Katrine Foged Thomsen havde kreeret.

Men Johanne Gormsen fik afleveret en halvfærdig kage og fik sidstepladsen.

- Jeg kunne ikke læse eller forstå opskriften, så det hele kiksede for mig, siger hun.

Plejer at få hjælp

Johanne Gormsen plejer ellers at få hjælp i teltet til at forstå opskrifterne under den hemmelige udfordring.

Men den dag var der ikke plads eller tid til det mellem de mange kamerafolk i det varme bagetelt.

- Jeg er så ked af, at det kiksede, fordi jeg ikke kunne læse opskriften. Det synes jeg ikke, var en værdig måde at ryge ud på, siger Johanne Gormsen, der efter den sidste udfordring dog gik fra bageteltet med ros for sit lyserøde mesterværk, som var toppet af en stor blomst lavet af isomalt.

Har sprunget skalaen

Det er hun stolt af. For niveauet er "helt sindssygt og har sprunget skalaen" i årets udgave af "Den store bagedyst", mener hun.

Deltagerne har flere gange siddet sammen om aftenen mellem de to optage-dage og talt om, hvad deres planer for næste uges udfordringer var.

- Bagefter har jeg været nødt til at skynde mig hjem og finde på en ny kage, fordi min idé ikke har været vild nok til at matche niveauet, siger Johanne Gormsen.

Den unge bager har trods en presset periode forladt bagedystteltet med ny viden om sig selv.

- Det har været den vildeste oplevelse. Jeg har lært, at jeg er god under pres og samtidig kan levere og være kreativ. Men jeg kan ikke holde til at være under pres i længere tid. Det kan man ikke, når man kun er 17 år, siger den nu 18-årige amatørbager.

Semifinale venter

Mens det var Johanne Gormsens tur til at sige farvel til bagedystdrømmen, snuppede Anelise Dahlstrøm Severinsen mesterbagerforklædet.

" Den store bagedyst " sendes lørdag klokken 20.00 på DR1. I næste afsnit gælder det semifinalen, hvor deltagerne skal bage dommernes favoritter - blandt andet surdejsbrød og flødekager.

Del din kommentar