Stjerne har mod på mere

Christopher Walkens opvækst har sat tydeligt præg på, hvordan han taler. Det har han brugt aktivt igennem sin lange skuespillerkarriere, som stadig er i gang

Offentliggjort Sidst opdateret

Den amerikanske skuespiller Christopher Walken har været med i mangt og meget, men er nok i særdeleshed kendt for sin rolle i den oscarbelønnede film "The Deer Hunter" fra 1978, hvor han spiller over for blandt andre Robert De Niro.

De leverer gribende præstationer i filmen, hvor Vietnamkrigens påvirkning på unge, almindelige amerikanere bliver sat i perspektiv.

Med sin præstation i filmen sikrede Walken sig sin første og hidtil eneste Oscar, som han fik i kategorien Bedste Mandlige Birolle.

Ikke færdig

Men han er ikke færdig endnu, Christopher Walken, som fredag 31. marts fylder 80 år.

For eksempel står det klart, at han skal være med i del to af den populære science fiction-film "Dune", der udkommer i november.

Og han er også at finde i den anmelderroste og prisvindende serie "Severance", der så dagens lys sidste år.

På en 'hakkende' måde

I sine roller taler han ofte på en særlig, nærmest hakkende måde, hvilket ofte har fået folk til at spekulere over, hvor han kommer fra. Og endda om han har en talefejl.

Svaret er, at han er vokset op i bydelen Queens i New York, USA, hvor dialekten stammer fra, men hans forældre var kommet til USA fra henholdsvis Skotland og Tyskland.

Et varemærke

Hans måde at tale på er blevet en slags varemærke for ham, som han bruger aktivt i sine roller.

- Begge mine forældre havde kraftige accenter. Det handler om rytme. Folk, som taler engelsk, hvor de er nødt til at tøve for at komme i tanke om det rigtige ord. Jeg tror, det smittede af, har han fortalt i et interview.

På universitetet og ved et teater i New York stiftede han i sine unge år bekendtskab med teater og skuespil, og han blev bidt af det. I 1969 fandt han første gang vej til biograflærrederne.

Der er han blevet og har vist sin kunnen i mange forskellige roller.

Christopher Walkens forældre, som var fra henholdsvis Tyskland og Skotland, havde kraftige accenter. Det har påvirket måden, han taler på, vurderer han selv. (Arkivfoto).
Christopher Walkens forældre, som var fra henholdsvis Tyskland og Skotland, havde kraftige accenter. Det har påvirket måden, han taler på, vurderer han selv. (Arkivfoto).

007 og 'Dead Zone'

For eksempel i "The Deer Hunter", men også både som James Bond-skurk over for Roger Moore i "Agent 007 i skudlinjen" og som skolelærer med telepatiske evner i "Dead Zone", som er en filmatisering af en Stephen King-bog.

Også i mere humoristiske roller i flere komediefilm har han foldet sig ud i løbet af sine efterhånden mange år i branchen.

Igennem størstedelen af årene har han haft sin kone, Georgianne Walken, ved sin side. De har været gift siden 1969.

Powered by Labrador CMS