Stjernekok på kokain: -Det findes overalt
I et nyt tv-program skal den populære kok Gordon Ramsay undersøge, hvorfor kokain er så populært overalt
Alene titlen på programmet afslører, hvad det her handler om: “Gordon Ramsay on Cocaine”.
Den kendte – og provokerende – stjernekok deltager i et nyt tv-program på ITV-kanalen.
Her vil Gordon Ramsay i to udsendelser forsøge at afdække den globale handel med kokain.
Og det har kokken med egne ord fine forudsætninger for.
Kokain brugt i madlavning
– Jeg har set masser af kokain allerede meget tidligt i min karriere. Jeg har serveret det, og jeg er blevet tilbudt det, fortæller Gordon Ramsay til websitet DigitalSpy.
Stjernekokken siger ikke direkte, at han selv har prøvet kokain, men han lægger ikke skjul på, at stoffet fylder meget i restaurationsbranchen.
– Jeg har fået små pakker sølvpapir stukket i hånden, som så skulle bruges som pynt på eksempelvis soufflé, forklarer Gordon Ramsay.
Livtag med branchen
I de to tv-udsendelser tager Gordon Ramsay livtag med branchen.
Han drager også til Sydamerika for at udforske, hvor kokainen især kommer fra, og hvordan den udvindes.
Undervejs vil kokken overvære den proces, som narkoen gennemgår, inden den sendes videre til vores del af verden.
Mange kokain-dødsfald
– Der sker flere og flere kokain-relaterede dødsfald i Storbritannien, og jeg vil gerne forsøge at forstå en kriminelle tankegang bag, påpeger Gordon Ramsay.
Den første udsendelse bliver vist den 19. oktober på ITV-kanalen.
51-årige Gordon Ramsay – der er født i Skotland – er en af de mest respekterede kokke i verden.
Masser af Michelin-stjerner
Siden han som 19-årig gjorde sin entre i kokke-branchen, har han høstet intet mindre end 15 Michelin-stjerner.
Hans signaturrestaurant – Restaurant Gordon Ramsay – i London-bydelen Chelsea har haft tre Michelin-stjerner siden 2001.
Stjernekokken er også kendt fra talrige tv-programmer – blandt andet “Hell’s Kitchen”, “Ramsays Kitchen Nightmares” og “MasterChef”.
Han driver ifølge Wikipedia 27 restauranter.