Stod bag nogle af historiens mest kendte guitarriffs: Nu er han død

Du kender ham - eller i hvert fald hans guitartoner. Nu hans guitar for evigt forstummet.

Offentliggjort Sidst opdateret

Reggie Young er død. Manden bag guitaren på nogle af tidens største hits er ikke mere.

Navnet Reggie Young siger måske ikke umiddelbart noget.

Der skal dog ikke mange toner af introen af Elvis’ ‘Suspicious Minds’ og ‘In The Ghetto’, Billy Swans ‘I Can Help’ eller Dusty Springfields ‘Son of A Preacherman’ til, før man kan genkende sangene.

Manden bag de – og mange andre – helt ikoniske toner er død.

Imponerende CV

Reggie Youngs CV tæller – udover de allerede nævnte – så store navne som Johnny Cash, Bobby Womack, Wilson Pickett, Neil Diamond, Dolly Parton, Willie Nelson, og Kris Kristofferson.

Young var gennem sin karriere blandt andet musiker i studiet American Studio. I løbet af sine fem år der var han med på 120 albums, der nåede hitlisterne.

På Youngs egen hjemmeside står der da også, at han er den mest indspillede guitarist i historien.

Fra Missouri til Nashville

Reggie Young var født i Missouri og opvokset i Arkansas. Efter aftjent værnepligt flyttede han til Memphis, hvor karrieren for alvor tog fart, derefter til Atlanta og til sidst Nashville, hvor han til sin død til stadighed arbejdede som studiemusiker.

– Han var ganske enkelt den bedste, rareste, opfindsomme og mest ydmyge mand og den mest fantastiske guitarist på denne jord, skriver Reggie Youngs kollega, trommeslageren Paul Leim, på sin Facebook-side.

Reggie har sat sine spor

Også i Danmark begrædes tabet af den store musiker.

– Jeg er stolt af at have kendt Reggie, og arbejdet med ham på flere indspilninger og koncerter, siger ejer af firmaet CB & Ole B. Booking A/S Stig Ulrichsen til Kendte.dk.

Stig Ulrichsen har – efter meddelelsen om musikerens død – genhørt nogle af de udødelig hit med guitaristens genkendelige toner.

– Reggie Young var et utrolig gæstfri og et meget venligt og betænksomt menneske. I mine øjne var han en af verdens bedste guitarister, siger Stig Ulrichsen.

Memphis Boys

Sammen med blandt andre Bobby Emmons, Mike Leech, Gene Chrisman og Bobby Wood – Memphis Boys – var han altså en del af de studiemusikere, der lagde bunden for nogle af tidens største hits i slutningen af 60’erne/starten af 70’erne.

Senere i karrieren indspillede han med countrystjerner som George Strait, Travis Tritt og Reba McEntire.

I tiden før sin død slog han igen strømmen til guitaren sammen med de gamle venner i Memphis Boys. En konstallation, der har spillet for udsolgte huse.

Reggie Young er død

Reggie Young store indflydelse afspejles da også i det store antal sympatitilkendegivelser på de sociale medier.

Reggie Young er død. Legenden blev 82 år gammel.

Du kan se Reggie selv fortælle om nogle af de mest kendte hits HER.

Powered by Labrador CMS