Skip to main content

Stopper i Vild med Dans

Christiane Schaumburg-Müller kan se tilbage på et omfangsrigt repertoire, især i underholdningsbranchen, når hun fylder 40 år den 26. januar

Christiane Schaumburg-Müller går ind i 40'erne med en ro som aldrig før. Hun er kendt for sin energi og entusiasme. (Arkivfoto)
Christiane Schaumburg-Müller går ind i 40'erne med en ro som aldrig før. Hun er kendt for sin energi og entusiasme. (Arkivfoto)Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Tv-vært, iværksætter, skuespillerinde, chefredaktør, forfatter, ambassadør, designer og danser.

Men vigtigst af alt er hun først og fremmest Christiane. Energisk og altid i bevægelse. For hun står nemlig over for et helt nyt kapital, når hun den 26. januar fylder 40 år.

- Jeg har valgt, at jeg ikke skal lave "Vild med dans" i år, selv om det er et drømmejob. Jeg har fokus på familien og vores planer. Og så er jeg begyndt at tænke meget over, hvad mine fremtidige år karrieremæssigt skal indebære.

- Jeg tror, at jeg skal ruskes lidt, og så er det, jeg laver denne her disruption for at bygge noget nyt op.

Deler fødselsdag med mor

Christiane Schaumburg-Müller kom til verden på Frederiksberg i 1982 - på samme dato som sin mor.

De deler ikke blot samme fødselsdag, men også samme optimistiske livssyn, som gennemsyrer Christiane Schaumburg-Müller.

Med sig hjemmefra har hun også flid og arbejdsomhed. Hun er datter af en advokat og en gymnasielærer.

De blev skilt, da hun var helt lille, så hun er også vokset op med sin stedfar, der er professor - Ole-far, som hun kalder ham.

Turnerede Europa rundt som danser

Christiane Schaumburg-Müller har altid visualiseret, hvad hun drømmer om, og som ung stod mastodonterne af modemagasiner som den største inspirationskilde.

Inden hun begyndte at læse fransk og kommunikation på Copenhagen Business School for at forfølge drømmen om at stifte sit eget magasin, turnerede hun Europa rundt som danser for tidens største danske musikstjerner.

Her vakte hun opmærksomhed og blev tilbudt at spille rigmandsdatteren Mercedes i dramaserien "2900 Hapiness".

En nøglerolle

Det blev en nøglerolle for Christiane Schaumburg-Müller og begyndelsen på hendes omfangsrige repertoire.

Herfra blev hun nemlig vært på DR's musikmagasin "Boogie", TV 2's "Zulu Kvægræs", radiovært på The Voice og en del af ensemblet i "Live fra Bremen".

Og så kom "Vild med dans".

Efter tre sæsoner stoppede hun og holdt pause frem til 2018.

Åbnede eget magasin

I mellemtiden realiserede hun drømmen at åbne sit eget magasin, ChriChri, opkaldt efter det kælenavn, hun fik, da hun var på udveksling i Frankrig.

Ved siden har hun været med til at skabe tøjkollektionen Loved by CSM, stentøjsserien RAW og hudplejeserien Lille Kanin, og så er hun makeupgiganten Max Factors skandinaviske ansigt udadtil.

- Jeg vil beskrive mit karriereforløb som en opstart i 20'erne og vækst i 30'erne, hvor jeg har prøvet alt muligt af, til nu at fokusere og virkelig give de ting kærlighed.

- Jeg tror for mange, at de sidste to år har gjort - tvunget - os til at tænke mange tanker om, hvad vi vil, og hvad der betyder noget. Jeg har i hvert fald haft følelsen af at rydde op i livet og fokusere meget mere på det nære - venner, familie og gode oplevelser er virkelig det, jeg lever for.

Lynet slog ned

For 2½ år siden slog lynet ned i Christiane

Schaumburg-Müller, da hun mødte forretningsmanden Daniel Åxman.

Sammen bor den sammenbragte familie, som også tæller hendes femårige søn, Constantin, fra ægteskabet med rapperen L.O.C., i Gentofte.

- Jeg føler mig virkelig godt tilpas og til rette. Jeg har en tryg tilværelse, og jeg føler en større ro, måske fordi jeg er ved blive voksen, siger hun.

Del din kommentar