Skip to main content

"Største fejlkøb" blev tyrkisk mester

Andreas Cornelius gjorde kometkarriere i sin første tid i FC København. Efterfølgende er det gået lidt op og ned

- Jeg havde lige spist tre franskmænd, så jeg følte, at jeg skulle kaste op.

Den kække bemærkning stammer fra et interview med fodboldspilleren Andreas Cornelius.

Kort forinden havde han scoret to mål mod de daværende verdensmestre fra Frankrig på Stade de France i Paris og var røget en tur i græsset.

Cornelius, der 16. marts fylder 30 år, udlever en vaskeægte drengedrøm. Angriberen blev født med et talent, der udfoldede sig tidligt i karrieren.

Til Premier League som 20-årig

Han var ungdomsspiller i BK Hekla og Fremad Amager, inden han kom til Danmarks største fodboldklub, FC København, og gjorde kometkarriere.

Som kun 20-årig skiftede han FCK ud med Premier League-klubben Cardiff City.

Den fysisk stærke angriber var netop blevet topscorer i Superligaen med 18 scoringer og havde slået sit navn fast. I samme sæson satte han rekord med ti superligamål på blot 76 dage.

På daværende tidspunkt havde han allerede trukket nationaldragten over hovedet. Den daværende landstræner, Morten Olsen, så lynhurtigt potentialet og gav Cornelius debut på A-landsholdet i 2012.

Meget skadet

Selv om han mest er kendt for sin tid i FC København, har danskeren banket mål ind for både franske Bordeaux, italienske Parma og Atalanta samt tyrkiske Trabzonspor.

Skader påvirkede hans tid i Storbritannien, hvor han aldrig fik bolden over stregen. Vincent Tan, der ejer Cardiff, har tidligere beskrevet Cornelius som et af de største fejlkøb i klubbens historie.

Aktuelt har angriberen scoret 106 mål i 365 kampe på tværs af alle sine klubhold. I landsholdstrøjen er det blevet til 13 scoringer i 44 optrædener.

Tyrkisk mester

I seneste sæson var Cornelius en af hovedaktørerne bag Trabzonspors første mesterskab i 38 år. Han blev klubbens topscorer med 15 fuldtræffere i Süper Lig.

Efter triumfen skiftede han tilbage til FCK for anden gang i sin karriere og blev det dyreste indkøb i Superligaens historie. Hovedstadsklubben måtte smide omkring 45 millioner kroner.

Igen ramt af skader

I indeværende sæson har Cornelius, der går under kælenavnet "Corner", igen været tynget af skader.

Men der er alligevel ingen tvivl om, at Cornelius, der har vundet tre danske mesterskaber med FCK, har et stærkt bånd til klubbens fans.

De fortsætter ufortrødent med at rette en fængende slagsang efter ham i Danmarks nationalarena.

Andreas Cornelius er kæreste med Anna, og sammen har de sønnen Hugo.

Andreas Cornelius, der 16. marts fylder 30 år, under træning ved VM i Qatar i 2022.
Andreas Cornelius, der 16. marts fylder 30 år, under træning ved VM i Qatar i 2022.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Del din kommentar