Stort tillykke: Prinsesse Estelle har fødselsdag

Dagen i dag skal med garanti fejres med maner i det svenske kongehus

Det officielle fødselsdagsbillede af nu ni-årige prinsesse Estelle af Sverige. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Kate Gabor, Kungliga Hovstaterna
Det officielle fødselsdagsbillede af nu ni-årige prinsesse Estelle af Sverige. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/Kate Gabor, Kungliga Hovstaterna
Offentliggjort Sidst opdateret

I dag tirsdag den 23. februar er en festdag i det svenske kongehus. Det er nemlig dagen, hvor prinsesse Estelle, der er den ældste af kronprinsesse Victoria og prins Daniels to børn, kan fejre sin 9 års fødselsdag.

En begivenhed, der allerede er blevet markeret med nogle herlige og helt nye fotos af fødselaren, som familien har delt på såvel kongehusets hjemmeside som i et opslag på Instagram.

Se Instagram-opslaget og et par af de skønne billeder lidt længere ned i artiklen.

Prinsessen, der er nummer to i den svenske tronarvefølge efter sin mor, kom til verden den 23. februar 2012 på Karolinska Universitetssygehus i Solna.

“I dag fejrer H.K.H. prinsesse Estelle sin 9-årsdag,” skriver kongehuset på Instagram.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Fødslen blev – som traditionen foreskriver det – markeret med salut fra Skeppsholmen i Stockholm samme dag klokken 12.

Hun blev tildelt titlen ‘hertuginde af Östergötland’ fra fødslen af sin morfar, kong Carl Gustaf, og fik ved sin dåb i slotskirken i Stockholm navnet Estelle Silvia Ewa Mary.

Kronprinsesse Mary står fadder

Estelle har hele fem faddere, hvoraf de fire er fra de royal rækker: Kong Willem-Alexander af Nederlandene, kronprins Haakon af Norge, kronprinsesse Mary af Danmark og prins Carl Philip af Sverige. Den femte fadder er Estelles faster, Anna Westling Söderström.

Herfra skal lyde et kæmpe stort tillykke til den unge fødselar.

Powered by Labrador CMS