"Sygeplejeskolen"-stjerne har nemt ved at havne i selvhad

Et lavt budget på "Sygeplejeskolen" betyder, at der er fart på optagelserne. Det nyder Thue Ersted Rasmussen, selv om det kan være svært, når dagen er omme

Offentliggjort Sidst opdateret

Optagelsestempo på 'Sygeplejeskolen'

Thue Ersted Rasmussen beskriver optagelserne på 'Sygeplejeskolen' som meget intensive, hvor der filmes meget materiale på kort tid sammenlignet med større internationale produktioner.

Skuespilleren oplever et krævende arbejdstempo, der appellerer til hans maniske side, men det medfører også en følelse af utilfredshed med det endelige resultat, da han ikke kan leve sig ind i scenerne, han selv medvirker i.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Skuespillerne på TV 2 Charlie-serien "Sygeplejeskolen" kommer ud over stepperne, når optagelserne er i gang.

For til trods for den store popularitet blandt danskerne har "Sygeplejeskolen" ikke noget højt budget, og optagelser foregår derfor i et højt tempo, fortæller Thue Ersted Rasmussen, der spiller rollen som Christian i serien.

- Vi filmer meget materiale på forholdsvis kort tid. Stik modsat af at være på en stor international produktion, siger skuespilleren, der tidligere har spillet med i blandt andet Netflix-serien "Shadow and Bone" og Hollywood-filmen "Fast and Furious 9".

- Det er krævende

- Vi laver måske fire til fem gange så meget på "Sygeplejeskolen". Det er krævende, men også fedt. Det er et arbejdstempo, der taler meget til min maniske side, og som jeg godt kan lide.

Men selv om Thue Ersted Rasmussen føler sig godt tilpas i det høje gear, så kommer det også med en pris.

- Jeg har tit en øv-fornemmelse over optagelserne, når jeg kommer hjem. Så lektien er, at perfektionisten skal give slip. Det er nemlig svært at forestille sig den perfekte performance.

Thue Ersted Rasmussen ved, at han kommer til at hade at se sig selv på skærmen, når han kommer hjem. Derfor har han lært at tilgive sig selv. - Ellers kan man lynhurtigt ryge ned i selvhad og tvivl, lyder det fra den 38-årige aalborgenser.

- Man kan godt have idéer og ting, som man kan hige efter, men hvis man ved, at man har tre takes (optagelse af en scene, red.), så må man lægge noget af sin egen ærgerrighed og forløsning væk, siger han.

- Skal tilgive mig selv

Selv om perfektionisten inde i Thue Ersted Rasmussen formår at give slip, så bliver han næppe tilfreds, når han ser det endelige resultat af sine optrædener.

Han kan nemlig ikke blive grebet af illusionen på skærmen og leve sig ind i handlingen, når han selv figurerer i en scene, fortæller han.

- Derfor har jeg med tiden lært, at jeg skal tilgive mig selv, når jeg ser det endelige produkt, fordi jeg ved, at jeg kommer til at hade det, lyder det fra den 38-årige aalborgenser.

I det hele taget er tilgivelse helt essentielt at lære sig selv som skuespiller, mener Thue Ersted Rasmussen. Man er nødt til at kunne se på sig selv med et kærligt blik.

Kan lynhurtigt havne i selvhad

- Ellers kan man lynhurtigt ryge ned i selvhad og tvivl, og det er nogle følgesvende, man som udøvende kunstner kender rigtig godt, lyder det fra skuespilleren.

Den erfarne skuespiller foretrækker faktisk at se på sine optrædener som et kladdehæfte, hvor han kan notere sig, hvad han kan gøre bedre en anden gang.

Du kan følge Thue Ersted Rasmussens karakter Christians turbulente forhold til sygeplejersken Lis søndag aften i sæson seks af "Sygeplejeskolen".

Powered by Labrador CMS