Skip to main content

Tæt på at dø i faldskærmsudspring

Det er nogle år siden, danskerne sidst så B.S. på tv-skærmen. Han bruger nu blandt andet sin tid på at rådgive topsportsfolk. 27. september fylder han 70

I 28 år var B.S. Christiansen aktiv i Jægerkorpset, og den militærfaglige ballast har landets mest berømte elitesoldat efterfølgende fået det maksimale ud af i utallige tv-programmer og i firmaet B.S. & Co.

Nok fylder han 70 år den 27. september, men han ligger ikke på den lade side.

B.S., der har det borgerlige navn Bjarne Slot Christiansen, rådgiver og mentaltræner erhvervsledere såvel som nogle af landets ypperste sportsfolk.

Han arbejder som mentalcoach i FC Midtjylland og for Viktor Axelsen, verdens bedste badmintonspiller. 

I juli kom det frem, at tennisspilleren Holger Rune havde hyret ham.

For nylig har tennisspilleren Holger Rune tilknyttet B.S. Christiansen som mentaltræner og rådgiver. Også badmintonspilleren Viktor Axelsen og fodboldholdet FC Midtjylland drager nytte af den tidligere elitesoldats erfaringer. (Arkivfoto).
For nylig har tennisspilleren Holger Rune tilknyttet B.S. Christiansen som mentaltræner og rådgiver. Også badmintonspilleren Viktor Axelsen og fodboldholdet FC Midtjylland drager nytte af den tidligere elitesoldats erfaringer. (Arkivfoto).Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Han er egentlig uddannet elektriker, men havde tidligt i livet fattet interesse for militæret. Han aftjente værnepligt, blev sergent og i 1973 - 20 år gammel - jægersoldat.

I sine 28 år i korpset har han blandt andet været frontpersonen, da jægersoldaterne skulle rustes til antiterroraktioner.

i 1978 gennemførte han det berygtede Ranger-kursus i USA med Carsten Mørch, en anden jægersoldat. Mens den lidt ældre Mørch blev nummer 1, blev B.S. Christiansen nummer 3.

Da karrieren i Jægerkorpset lakkede mod enden, så TV 2 potentiale i B.S. Det er siden blevet til en lang række programmer.

På tur med Bubber

Bedst kendt er nok de programrækker, hvor han har haft tv-værten Bubber med på tur.

Det var skærmtiden, som gjorde B.S. til et kendt navn. 

Faktisk blev han så populær, at Berlingske i 2015 kunne udsende en artikel under overskriften "B.S. er danskernes foretrukne forsvarsminister".

Avisen havde bedt 18.000 af deres læsere om at sætte deres ministermæssige drømmehold, og der var altså altovervejende enighed om, at B.S. ville egne sig godt som forsvarsminister.

Han afviste dog selv at gå ind i politik, selv om tanken havde strejfet ham. Han sendte i stedet en opsang afsted til de folkevalgte:

Uger med pinsler

- Folketinget minder lidt om et dårligt fungerende ægteskab, hvor to mennesker, der engang var elskende, konstant bekriger hinanden. Sådanne forhold har jeg virkelig aldrig kunnet se meningen med.

- Folk må da stå sammen og kæmpe for værdierne, for hinanden, det, de tror på og har kært, sagde han til Berlingske.

B.S. er også forfatter til selvbiografien "Et liv på kanten".

Den udkom i 2004 og blev - trods blandede anmeldelser - en bestseller.

Tæt på at dø

I bogen fortæller han om uger med pinsler og få timers søvn i optagelsesprocessen til Jægerkorpset og på Ranger-kurset, om at være tæt på at dø i et faldskærmsudspring - han har over 4000 spring på cv'et - og om at være udsendt til Bosnien under krigen i 1990'erne.

B.S. er gift med dokumentarist og forfatter Karin Slot Christiansen og far til fire børn.

Del din kommentar