Tager opgør med kunstig intelligens

Ny aftale skal sikre, at Hollywood-skuespillere ikke bliver overflødige

Udgivet

En fagforening, der repræsenterer Hollywoods film- og tv-hold, har indgået en foreløbig treårig aftale for at undgå, at skuespillere og andre medarbejdere i Hollywood bliver erstattet af kunstig intelligens.

Aftalen er indgået tirsdag.

Undgå at blive overflødig

Aftalen er lavet mellem medlemmerne af The International Alliance of Theatrical Stage Employees og Alliance of Motion Picture and Television Producers, som blandt andet repræsenterer Disney og Netflix.

Ifølge aftalen må arbejdet med kunstig intelligens ikke være årsag til, at en medarbejder bliver overflødig.

Den indebærer desuden aftalte lønstigninger, lyder det.

Lønforhøjelser

I slutningen af 2023 lavede skuespillerforbundet 'SAG-AFTRA' og flere studier også en arbejdsaftale, som afsluttede en næsten seks måneders lang strid, der havde stoppet film- og tv-produktionen i Hollywood.

Den kontrakt indeholdt også lønforhøjelser og omfattede beskyttelse mod brugen af kunstig intelligens i filmproduktionen.

TIDLIGERE VERSIONER10.55 Skuespillere laver aftale for at begrænse kunstig intelligens 2. version10.43 1. versionEMNERkunst og underholdning software og apps berømthed videnskab og teknologi

Hollywoodskuespillere laver aftale med blandt andet Disney om begrænsning af brugen af kunstig intelligens i filmproduktioner.
Powered by Labrador CMS