Skip to main content

Tak for dit mod, Paprika

Paprika Steen står modigt frem og fortæller om, hvor svært det er for hende at skulle opgive lykkepillerne. Tak for dit mod, skriver Kendte.dk' s chefredaktør Claus Jessen

Paprika Steen fortæller modigt om sin sygdom.
Paprika Steen fortæller modigt om sin sygdom.Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Dejlige og dygtige Paprika Steen har som skuespiller og instruktør gennem mange år givet sit store publikum masser af smil og glade stunder. 

Hvem husker ikke 'Den Eneste Ene', for blot at nævne en enkelte af de store succes'er.

Men som i alle livets forhold er der en bagside af medaljen. Nogle foretrækker at holde skyggesiden af medaljen skjult i mørket. Andre vælger åbent at stå frem med sine problemer.

Paprika Steen har modet til at fortælle om, hvor svært hun har det for øjeblikket psykisk. Hun har i årevis måttet tage psykofarmaka i form af lykkepiller. 

Stress, angstanfald og depression har plaget hende så meget, at det var nødvendigt at lægge en kemisk dæmper på dæmonerne.

Nu er hun stoppet med lykkepillerne, som ikke længere havde virkning, og det har givet nogle forfærdelige symptomer.

- Jeg har lyn i hovedet, såkaldte "brainzaps" cirka 67 gange i timen, jeg græder hele tiden, har influenzasymptomer, hovedpine - næsten migræne - og søvnløshed, skriver hun på de sociale medier. 

Samtidig fastslår Paprika Steen at alt det, der har gjort hende til slave, må ophøre.

Paprika Steen er åben omkring sin psykiske sygdom. På den måde er hun med til at fjerne det tabu, som i generationer har lagt sig som en tung dyne over de psykisk syge.

Lad os sige en dybfølt tak til Paprika Steen for hendes mod. Det er ikke let at være et kendt og feteret menneske, som går ned med flaget og har svært ved at magte livet. 

Det er så vigtigt, at vi har modige kendisser som Paprika Steen, som vi kan beundre og spejle os i - på godt og ondt.

Paprika Steen har foræret os så meget gennem sin kunst. Hvis vi hver især giver hende en lille klapsalve og ønsker hende god bedring, så skal hun nok høre det og mærke vores kærlighed.

Hun fortjener det...

Del din kommentar