Thomas Castberg: -Det venter i ny sæson af “Med kniven for struben”

En ny sæson af "Med kniven for struben" har premiere på tirsdag. Dette kan du glæde dig til...

-Der er masser af spænding i denne sæson, siger Thomas Castberg til Kendte.dk. Foto: TV3.
-Der er masser af spænding i denne sæson, siger Thomas Castberg til Kendte.dk. Foto: TV3.
Offentliggjort Sidst opdateret

På tirsdag er der sæsonpremiere på en ny omgang af “Med kniven for struben” på TV3.

For anden gang er det kokken Thomas Castberg, der er vært på programmet:

– Denne sæson handler også om restauranter, der har det svært. Det handler om at kunne drive en forretning. Mange er presset mentalt på grund af den situation deres forretning er i, fortæller Thomas Castberg til Kendte.dk og fortsætter:

– Der er masser af spænding i denne sæson. Der er for at sige det lidt hårdt – folk der lever over evne og hvor det sundeste ville være for dem, at slippe det, forklarer Thomas Castberg.

Programmet bliver mere bredt

I den nye sæson af “Med kniven for struben” handler det ikke kun om, at restauranterne er dårlige til at lave mad og at de mangler penge:

– Vi har nogen, som godt kunne have en masse gæster, men ikke tør have dem. Det er jo lidt paradoksalt, fortæller Thomas Castberg.

Det betyder, at programmet er blevet lidt mere bredt:

– Det betyder dog, at vi skal være bedre til at screene de cases vi har før vi tager ud til dem. Vi går meget op i, at vi rent faktisk kan hjælpe dem. Men hvis kan se, at vi ikke kan hjælpe dem eller det vi kan gøre for dem, ikke får dem videre, så siger vi nej. Vi skal kunne gå ind og give en reel hjælp i forhold til den problemstilling de har, forklarer Thomas Castberg.

Drift er det vigtigste

Drift er den vigtigste del, når man vil drive en restaurant:

– Drift kan kun lade sig gøre, når de andre ting er på plads. Mange tror de bare skal lære at drifte, hvor min erfaring siger, at det er bagvedliggende problemer der skal være styr på. Ellers er driften ligegyldig, siger Thomas Castberg.

Han tilføjer, at restaurationsbranchen er en af de sværeste brancher, at tjene penge i.

– Alle kan indgå i et lejemål og købe et komfur, og sætte nogle gryder på det. Men det at drive en restaurant – i en meget konkurrence-præget branche – da skal man være klar på, hvad man gør, hvorfor man gør det og sørge for at det man gør, gør man så godt at folk gider at komme igen, forklarer Thomas Castberg.

Kommer bredt rundt i landet

“Med kniven for struben” kommer mere rundt i den nye sæson:

– Vi starter i provinsen på tirsdag. Vi er i denne sæson blandt andet i Nordjylland, Sjælland, Tunø og endda i Malaga. Vi er hele paletten rundt, siger Thomas Castberg til Kendte.dk.

I sæsonpremieren er “Med kniven for struben” i Nordjylland, hvor Kongerslev Kro skal have hjælp.

Du kan se sæsonpremieren af “Med kniven for struben” tirsdag klokken 21 på TV3.

Powered by Labrador CMS