Thomas Vinterberg har hyldest i sigte

'Familier som vores' er udtaget til filmfestivalen i Venedig, hvor den også får verdenspremiere

Offentliggjort

Dramaserien "Familier som vores", der er skrevet og produceret af den prisvindende danske instruktør Thomas Vinterberg, er udtaget til det officielle program ved den internationale filmfestival i Venedig.

Det oplyser Zentropa og TV 2, der står bag tv-serien, i en pressemeddelelse.

"Familier som vores" får dermed verdenspremiere ved filmfestivalen, når seriens syv afsnit vises uden for konkurrence, som det er kutyme for de tv-serier, der udtages til festivalen.

Første gang

Det er første gang, at et af Thomas Vinterbergs projekter er udtaget til filmfestivalen i Venedig - og også første gang at instruktøren laver en tv-serie.

Thomas Vinterberg har tidligere blandt andet opnået international anerkendelse med filmen "Druk" fra 2020, der året efter modtog en Oscar for Bedste udenlandske film.

Vinterberg selv var også nomineret til en Oscar i kategorien Bedste instruktør for "Druk".

Tredje år i træk

For Zentropa er det tredje år i træk, at produktionsselskabet er repræsenteret ved filmfestivalen i Venedig.

I 2022 havde produktionsselskabet Lars von Triers "Riget Exodus" med i filmfestivalen, mens det i 2023 var Nikolaj Arcels "Bastarden".

Seriens producere, Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing, kunne ikke have drømt om et bedre sted for "Familier som vores" at få verdenspremiere, lyder det i pressemeddelelsen.

Mest prestigefyldte

- Vi er vildt stolte på vegne af Zentropa, TV 2 og hele holdet bag serien. Og ikke mindst enormt glade på Thomas’ vegne. Venedig Filmfestival er noget af det mest prestigefyldte, man kan opnå indenfor vores branche, siger de i pressemeddelelsen.

"Familier som vores" følger en stor, dansk familie, der tvinges på flugt gennem Europa, efter at den danske regering beslutter at evakuere hele landet på grund af stigende vandstande.

På seriens rolleliste ses blandt andre Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Esben Smed, Asta Kamma August, David Dencik og Magnus Millang.

Den internationale filmfestival i Venedig afholdes fra 28. august til 7. september.

"Familier som vores" får dansk premiere senere på efteråret på TV 2 og TV 2 Play.2

I 2021 fik instruktøren Thomas Vinterberg en Oscar for filmen "Druk". Nu er hans kommende tv-serie "Familier som vores" udtaget til den internationale filmfestival i Venedig.
Powered by Labrador CMS